Daugiau nei šimtas miesto moksleivių bei dienos centrų auklėtinių praėjusį šeštadienį Kaune, Panemunėje, KTU inžinerijos licėjaus sporto aikštyne išbandė jėgas futbolo ir krepšinio rungtyse, o taip pat dalyvavo įvairiuose interaktyviuose žaidimuose. Vaikai ne tik sportavo, bet ir turėjo puikią progą susitikti su legendiniais Lietuvos ir Nyderlandų sportininkais, užmegzti naujas pažintis.

Be to, pirmą kartą Kaune surengtoje šventėje dalyvavę Lietuvoje dislokuoti NATO kariai iš Nyderlandų papasakos vaikams apie Aljanso veiklą, o specialiai parengtoje ekspozicijoje vaikai galėjo betarpiškai susipažinti su karine technika.

Ryškiu šventės akcentu tapo Nyderlandų ir Lietuvos sporto žvaigždžių akistata. UEFA Čempionų lygos laimėtojo Edgaro Jankausko ir ilgamečio Lietuvos nacionalinės vyrų futbolo rinktinės nario Darvydo Šerno vedama Lietuvos komanda susitiko su ryškias Nyderlandų šalies futbolo atstovais – buvusiu „Liverpool“ ekipos žaidėju Sander Westerveld, Nyderlandų nacionalinės moterų rinktinės narėmis Anouk Hoogendijk (sužaidusi daugiau nei 100 rungtynių Nyderlandų rinktinėje), Dyanne Bito (sužaidusi net 146 rungtynes Nyderlandų rinktinėje), Janneke Bijl (Nyderlandų rinktinės žaidėja) bei Nyderlandų krepšinio žvaigždėmis – Henk Norel ir Rogier Jansen.

Atkakliose ir permainingose rungtynėse nugalėtojas paaiškėjo tik po baudinių serijos, o joje geriau sekėsi svečiams iš Nyderlandų. Po rungtynių nugalėtojų ekipos atstovas S. Westerveld pasidžiaugė ne tik iškovota pergale, bet ir nauja patirtimi bei įspūdžiais.

„Nyderlandų sportininkai su dideliu malonumu atsiliepė į mūsų šalies ambasadorės Bonnie Horbach kvietimą sudalyvauti trečiąjame Stronger2GETHER renginyje. Turėjome puikią galimybę ne tik pažaisti futbolą su žymiais Lietuvos futbolininkais, bet ir sudalyvauti užsiėmimuose su vaikais, pamokyti juos futbolo ir krepšinio paslapčių. Didelį įspūdį paliko ir susitikimas su Lietuvoje NATO misijoje tarnaujančiais Nyderlandų kariais, o labiausiai patiko kliūčių ruožas, kurį įveikėme pagal kariuomenės programą. Po tokių išbandymų jaučiame dar didesnę pagarbą ir dėkingumą mūsų kariams. Tikiuosi, kad susitiksime Lietuvoje ir kitais metais“, – kalbėjo buvęs „Liverpool“ ekipos žaidėjas S. Westerveld.

Pagrindinė projekto Stronger2GETHER iniciatorė, Nyderlandų Karalystės ambasadorė Lietuvoje Bonnie Horbach pasidžiaugė, kad bendromis pastangomis su kariuomene ir Lietuvos futbolo bendruomenės nariais pavyko sukurti dar vieną puikų socialinės įtraukties renginį.

„Beveik dvejus metus laukėme dar vienos progos susitikti su Lietuvos žmonėmis. Šiuo projektu mes norime parodyti savo dėkingumą Lietuvos žmonėms už šiltą priėmimą ir dėmensį, o tuo pačiu ir pademonstruoti NATO aljanso privalumus, papasakoti apie mūsų karių atliekamą darbą stiprinant ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos saugumą. Šiame projekte dalyvauja ne tik Nyderlandų kariuomenė, bet ir įvairūs mūsų partneriai bei draugai. Tik nuoširdžiai bendraudami ir bendradarbiaudami mes galime būtų stiprūs. O šis projektas ir jo metu vykstančios veiklos leidžia mums dar labiau sutvirtinti draugiškus ryšius su Lietuvos žmonėmis“, – konstatavo Nyderlandų Karalystės ambasadorė Lietuvoje B. Horbach.

Anot Futbolotreneris.lt atstovo Roberto Šuškevič, pagrindinis šio renginio tikslas – ryšių su visuomene kūrimas ir palaikymas, bei jaunų žmonių švietimas apie NATO misiją Lietuvoje, jos tikslus ir vertybes. „Šiuo renginiu norime pasiųsti žinutę visiems dalyviams, kad bendraudami ir bendradarbiaudami mes visi esame stipresni. Todėl ir pavadinimas atitinkamas – Stronger2GETHER. Džiaugiamės, kad esame šio projekto dalimi, dar smagiau, kad savo pavyzdžiu rodome, jog Futbolas yra universali priemonė, leidžianti skirtingų kultūrų atstovams dalintis įspūdžiais, bendrauti ir bendradarbiauti“, – teigė R. Šuškevič.

Pirmą kartą Stronger2GETHER futbolo šventė buvo surengta 2018 m. vasarą Širvintose, o 2019 m. gruodį Nyderlandų futbolo ir krepšinio legendos, NATO EFP BG LTU grupės kariai bei Lietuvos futbolo žvaigždės pradžiugino socialinių centrų, vaikų globos namų bei vaikų dienos centrų vaikus Utenoje.

Kartu mes esame stipresni #stronger2GETHER.