Mėlynai balti A lygos debiutantai iš Kauno rajono savo sirgalių akivaizdoje po paskutinėmis minutėmis pelnyto įvarčio 1:0 (0:0) palaužė trečioje pozicijoje žengiantį „Panevėžį“.

Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, tačiau tikrai nebuvo nuobodus. Šeimininkų ekipos vartininkas Ignas Plūkas apsigynė nuo Ernesto Veliulio bei Elivelto smūgių, savo ruožtu, svečių vartų sargas Victoras Golasas išgelbėjo savo komandą po Levano Mačarašvilio smūgio iš arti.

„Panevėžys“ po pertraukos sužaidė gerą atkarpą, versdamas padirbėti I. Plūką bei varžovų gynėjus. Svečiai net du kartus pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau abu smūgiai nebuvo įskaityti dėl nuošalių.

Antroje kėlinio dalyje „Hegelmann Litauen“ futbolininkai vėl perėmė iniciatyvą. V. Golasas kurį laiką gelbėjo komandą, tačiau 78-ąją minutę ir brazilas buvo bejėgis, kai po Klaudijaus Upsto perdavimo kamuolį iš arti vienu lietimu nukreipė Levanas Mačarašvilis.

Po kartvelo įvarčio šeimininkai atsilaikė ir iškovojo 13-ąją pergalę šiame sezone.

Tuo metu Miguelio Moreiros treniruojami „Riteriai“ antrajame kėlinyje įmušė keturis įvarčius ir nepaliko vilčių Kėdainių „Nevėžiui“ 4:0 (4:0).

Nors pirmame kėlinyje sostinės komanda daugiau kontroliavo kamuolį, bet paskutinėje atakos fazėje jai stigo kokybiško išpildymo. Koją kišo ir tai, jog „Nevėžis“ gynėsi didelėmis pajėgomis. Nors prie savų vartų darbavosi sėkmingai, Dariaus Gvildžio auklėtiniams atakas regzti sekėsi sunkiai.

Po pertraukos „Riteriai“ svečiams sudavė ankstyvą nokdauną. 49 minutę Rokas Filipavičius įsiveržė į baudos aikštelę dešiniajame krašte ir atliko sėkmingą perdavimą prie tolimojo virpsto išnirusiam M. Grigaravičiui, kuris nesunkiai pelnė įvartį į tuščius vartus. Vos po kelių minučių šeimininkai padvigubino pranašumą, kai po ilgo perdavimo į priekį sprintavęs Mindaugas Grigaravičius nuginklavo prieš jį likusį R. Granauską.

Vėliau žaidimas kiek sulėtėjo, bet vilniečiai galėjo pelnyti ir trečiąjį įvartį. 78 minutę R. Filipavičius buvo labai arti tikslo, kai jo smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą, o netrukus R. Granauskas išgelbėjo komandą nuo pavojingo Mato Ramanausko smūgio.

Iš karto po šių epizodų „Riteriai“ pelnė du įvarčius. Po „Nevėžio“ klaidos aikštės viduryje. Valdas Paulauskas atliko perdavimą į priekį pabėgusiam Maksymui Marusičiui, o šis nesunkiai susitvarkė su vartininku. Vos po kelių minučių M. Marusičius vėl buvo atakos epicentre – jo smūgiuotas kamuolys rikošetu nuo Biliaminu Nurudeeno kūno įkrito į vartus.

Standings provided by SofaScore LiveScore