Barselonos „Camp Nou“ stadione Miuncheno „Bayern“ netruko perimti iniciatyvą ir diktuoti savo sąlygas. Pirmąjį įvartį Vokietijos čempionams pelnė veteranas Thomas Mulleris.

32 metų „Bayern“ puolėjas 34-ą min. pasirinko smūgiuoti į varžovų vartus iš toli, o kamuolys atsimušęs nuo „Barcos“ puolėjo Erico Garcios nuskriejo tiesiai į Marc-Andre Ter Stegeno ginamus vartus.

Ronaldo Koemano auklėtiniams nepavyko rasti tinkamo atsako, o antrajame kėlinyje svečių persvarą padvigubino praėjusių metų geriausias planetos futbolininkas Robertas Lewandowskis. Lenkui kamuolys po kojomis atsidūrė po Jamalo Musialos smūgio, po kurio kamuolys pataikė į vartų virpstą.

Baigiantis rungtynėms R. Lewandowskiui dar kartą nusišypsojo sėkmė. Panašioje į prieš tai aprašytą situaciją Serge'as Gnabry smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į „Barcelonos“ vartų virpstą, o nesunkiai varžovus „išmaudęs“ lenkas dar kartą pasiuntė kamuolį į katalonų ekipos vartų tinklą. „Bayern“ nesunkiai triumfavo 3:0.

Prie Miuncheno komandos vairo Čempionų lygoje šiose rungtynėse debiutavo Julianas Nagelsmannas, po praėjusio sezono pakeitęs Hansi Flicką. Pastarasis tapo Joachimo Lowo įpėdiniu Vokietijos futbolo rinktinėje.

Čempionų titulą ginantis Londono „Chelsea“ turėjo vargo su Sankt Peterburgo „Zenit“ futbolininkais. Pergalingą įvartį Thomo Tuchelio auklėtiniams 69-ą min. padovanojo Romelu Lukaku.

Kitoje H grupės dvikovoje „Chelsea“ susigrums su Turino „Juventus“, kuris be savo žvaigždės Cristiano Ronaldo, vasarą perėjusio į „Manchester United“, svečiuose 3:0 nugalėjo „Malmo“ futbolininkus.

Visus tris įvarčius Italijos komanda pelnė pirmajame kėlinyje. Po kartą pasižymėjo Alexas Sandro, Paulo Dybala ir Alvaro Morata.

Be įvarčių pasibaigė G grupės rungtynės tarp LOSC ir „Wolfsburg“ komandų bei E grupės dvikova tarp Kijevo „Dynamo“ ir „Benficos“.

Pastarosiose rungtynėse įvyko kuriozinė situacija, kuomet teisėjas 82-ą min. ukrainiečių komandos saugui Denisui Garmašui parodė pirmą geltonąją kortelę ir iš karto iš kišenės ištraukė raudonąją, paskaičiavęs, jog tai bus jau antroji geltonoji kortelė žaidėjui. Tiesa, netrukus anglų teisėjas Anthony Tayloras vis dėlto pasitaisė.

Visų antradienio rungtynių rezultatai:

E grupė


„Barcelona“ 0 – 3 Miuncheno „Bayern“

34' [0 – 1] Thomas Mulleris
56' [0 – 2] Robertas Lewandowskis
85' [0 – 3] Robertas Lewandowskis

Kijevo „Dynamo“ 0 – 0 „Benfica“

F grupė


„Young Boys“ 2 – 1 „Manchester United“

12' [0 – 1] Cristiano Ronaldo
35' [raudonoji kortelė] Aaronas Wan-Bissaka („Manchester United“)
66' [1 – 1] Nicolas Moumi Ngamaleu
90+5 [2 – 1] Jordanas Siebatcheu

„Villarreal“ 2 – 2 „Atalanta“

6' [0 – 1] Remo Freuleris
39' [1 – 1] Manu Trigueros
73' [2 – 1] Arnautas Groeneveldas
83' [2 – 2] Robinas Gosensas
84' [raudonoji kortelė] Francis Coquelinas („Villarreal“)

G grupė


„Sevilla“ 1 – 1 „Salzburg“

13' [0 – 0] Karimas Adeyemi („Sazburg“) – nerealizuotas 11 m b.
21' [0 – 1] Luka Sučičius (11 m b.)
37' [0 – 1] Luka Sučičius („Salzburg“) – nerealizuotas 11 m b.
42' [1 – 1] Ivanas Rakitičius (11 m b.)
50' [raudonoji kortelė] Yousefas En-Nesyri („Sevilla“)

LOSC 0 – 0 „Wolfsburg“

H grupė


Londono „Chelsea“ 1 – 0 Sankt Peterburgo „Zenit“

69' [1 – 0] Romelu Lukaku

„Malmo“ 0 – 3 Turino „Juventus“

23' [0 – 1] Alexas Sandro
45' [0 – 2] Paulo Dybala (11 m b.)
45+1' [0 – 3] Alvaro Morata

Rugsėjo 14 dieną startavęs UEFA Čempionų lygos grupių etapas pasibaigs gruodžio 8 dieną.

Atkrintamosios varžybos vyks 2022 metų vasario 15 – kovo 16 dienomis, ketvirtfinalis – 2022 metų balandžio 5/6 – 12/13 dienomis, pusfinalis – 2022 metų balandžio 26/27 – gegužės 3/4 dienomis, o finalas planuojamas gegužės 28 dieną Rusijoje, Sankt Peterburgo „Gazprom Arena“ stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)