„Taip, po manęs tai turbūt ryškiausia futbolo žvaigždė Lietuvoje“, – šypsojosi Deividas Šemberas.

Buvusio CSKA gynėjo ir K. Hondos keliai susikirto 2010-aisiais ir Maskvos klube kartu žaidė du sezonus.

Tikiuosi, Keisuke ras motyvacijos Lietuvoje po Japonijos, po tokių klubų, kuriuose žaidė.
Deividas Šemberas

„Puikiai matantis aikštę, turintis gerą perdavimą, gerą smūgį. Nereikia abejoti, tai aukštos klasės žaidėjas.

Tačiau suprantama, beveik metus futbolo nežaidęs futbolininkas, atvažiavęs į Lietuvą ir būdamas 35-erių nebus tokios formos, kokią demonstravo prieš dešimtmetį pačiame jėgų žydėjime ar karjeros pike Milane. Tokio Hondos neturėsime, kokį jį turėjo CSKA ar Milanas.

Bet neabejotinai tai tikrai labai geras žaidėjas. Jei jis demonstruos komandinį futbolą, nebandys individualiai spręsti žaidimo eigos, manau, naudos „Sūduvai“ atneš“, – prognozavo dabartinis Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) vadovas.

Anot D. Šembero, japono asmeninės savybės neturėtų kelti bėdų rūbinėje.

„Bent jau kiek aš jį atsimenu, labai aukštos kultūros žmogus, ko gero, japonai kitokie ir nebūna. Labai taktiškas, be abejo, puikiai kalbantis angliškai.

Maskvoje nebuvo absoliučiai jokių komunikacijos problemų, maistui neišrankus, greitai pritapo kolektyve, pakankamai draugiškas, komunikabilus.

Nežinau, gal per tiek laiko galėjo kas nors pasikeisti, vis dėl to, tuomet dar buvo kylanti jo žvaigždė.

Koks jis yra dabar, sunku pasakyti, bet aš Keisuke prisimenu ir kaip gerą žaidėją, ir kaip draugišką komandos bičiulį“, – kalbėjo 8-eriais metais už K. Hondą vyresnis D. Šemberas.

Keisuke Honda, Deividas Šemberas

Tam tikra prasme „Sūduva“ jau išlošė įsigydama tokį žaidėją.

Beveik 800 tūkst. sekėjų „Instagram'e“, virš 270 tūkst. feisbuke bei apie 250 tūkst. „Youtube“ – tokia gerbėjų armija socialiniuose tinkluose gali pasigirti Marijampolės ekipos naujokas. Pavyzdžiui, jo asmeninėje „Youtube“ paskyroje transliuotą įrašą apie naują karjeros etapą Lietuvoje peržiūrėjo 148 tūkst. žmonių. Dalis japono gerbėjų neabejotinai aktyviai seks ir „Sūduvos“ klubo gyvenimą socialinių tinklų paskyrose.

Tačiau ko tikėtis iš šio žaidėjo aikštėje? Anot D. Šembero, čia svarbi japono motyvacija.

„Ar tai ryškiausia futbolo žvaigždė Lietuvoje? Nežinau, kaip mes tai vertinsime. Tų ryškių žvaigždžių buvo, iš įvairiausių klubų aytvykdavo. Negalima pasakyti, kad iš jų gretų Lietuvoje labai kažkas atsiskleidė.

Labiau atsiskleisdavo tie, iš kurių mažiau to tikėtasi, vėliau išvyko į geresnius klubus, nei tie, kurie atvykdavo savo karjeros saulėlydyje.

Čia akivaizdu, jog 35-erių žaidėjas atvyko baigti karjerą. Tikiuosi, Keisuke ras motyvacijos Lietuvoje po Japonijos, po tokių klubų, kuriuose žaidė, pamatysime“, – teigė VRFS vadovas.

Kaip ir japonui, D. Šemberui taip pat būtų įdomu gyvai sutikti buvusį komandos draugą. Jis visiškai nenustebo, jog K. Honda neprisiminė D. Šembero tautybės.

„Viskas tvarkoje, žinoma, tiek metų praėjo. Buvome kaip viena šeima, jam gal ir sunku buvo prisiminti kas ir iš kur. Be abejo, įdomu būtų su juo susitikti. Su mielu noru, jei bus galimybė, nueisiu į rungtynes, pabendrausiu su juo, paklausiu, kas jį atvedė į Lietuvą“, – teigė D. Šemberas.

Keisuke Honda, Deividas Šemberas

Kada japoną galime išvysti A lygos kovose?

„Tai trenerio sprendimas, tikiuosi artimiausiu metu“, – naujoko pristatymo spaudos konferencijoje vylėsi Marijampolės klubo direktorius Andrius Murauskas.

Artimiausios „Sūduvos“ rungtynės – rugsėjo 17 dieną Alytuje prieš „Dainavą“ (27-as A lygos turas).

Standings provided by SofaScore LiveScore


Karjera

K. Hondos sąskaitoje – 98 rungtynės Japonijos rinktinės sudėtyje bei 35 įvarčiai atstovaujant savo šalies nacionalinei komandai. Jis žaidė trijuose pasaulio čempionatuose – 2010, 2014 bei 2018 metais.

Savo karjerą K. Honda pradėjo gimtinėje, 2004-2007 metais rungtyniavo „Nagoya Grampus“ ekipoje, 2008 metais žaidėjas persikėlė į Nyderlandų „VVV-Venlo“ klubą.

Po etapo Danijoje 2010 metais japonas matavosi Maskvos CSKA marškinėlius (94 rungtynės ir 20 įvarčių), čia rungtyniavo kartu su Deividu Šemberu.

2014-2017 metais japonas atstovavo A.C. „Milan“ klubui, kurio gretose sužaidė 81 rungtynes bei pelnė 11 įvarčių. Nuo 2018 m. iki šios vasaros K. Honda spėjo pakeisti penkis klubus.

2021-aisiais K. Honda žaidė Baku „Nefči“ ir tapo Azerbaidžano čempionu. Marijampolės komandoje japonas vilkės 3 numeriu pažymėtus marškinėlius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)