Susitikimą aukšta nata pradėję panevėžiečiai jau 1-ą minutę pelnė įvartį. Po įžaisto kampinio Elivelto pakėlė kamuolį link tolimojo virpsto, kur šeimininkai nesugebėjo sulaikyti Justino Januševskio, kuris su kamuoliu „įėjo“ į vartus.

„Nevėžis“ rungtynėse žaidė antruoju numeriu, bet vienoje iš kontratakų sugebėjo uždirbti 11 metrų baudos smūgį. Po Juliaus Kasparavičiaus reido ir Luko Berednikovo smūgio, ranka baudos aikštelėje sužaidė Pijus Širvys. Teisėjo paskirtą baudinį realizavo J. Kasparavičius. Kėdainių komanda įvartį pirmenybėse pelnė po šešių rungtynių sausros.

Po praleisto įvarčio „Panevėžys“ dominavo aikštėje ir užgulė varžovų vartus. Šeimininkų vartininkui Robertui Granauskui ir gynybos linijai teko atlaikyti tiek tolimus smūgius, tiek aštrius perdavimus į baudos aikštelę.

37 minutę svečiai susigrąžino persvarą. Stiprų Elivelto smūgį R. Granauskas atrėmė, tačiau kamuolys nukrito šalimai buvusiam Ignui Kružikui, kuris pasinaudojo šia dovanėle ir pelnė įvartį.

Prieš pertrauką „Panevėžys“ padidino savo pranašumą. 41 minutę Elivelto griuvo baudos aikštelėje ir išprovokavo Biliaminu Nurudeeno pražangą. Brazilas pats stojo realizuoti paskirto baudinio ir tai padarė užtikrintai. Tai buvo ketvirtasis puolėjo įvartis šiame sezone.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė. „Panevėžio“ atakų škvalai šeimininkų baudos aikštelėje siautė dažnai. Geras galimybes pasižymėti turėjo Elivelto, Ernestas Veliulis ir P. Širvys, bet efektyvios realizacijos ir sėkmės paskutinėje atakos fazėje pritrūkdavo.

„Nevėžio“ užduotis bandyti pasivyti varžovus apsunko 64 minutę. Karoliui Rukuižai už pavojingą slydimą tiesiomis kojomis buvo parodyta raudona kortelė ir likusį pusvalandį Dariaus Gvildžio auklėtiniai žaidė dešimtiese. Visgi nors ir turėjo kiekybinį pranašumą, panevėžiečiai nepasinaudojo turėtomis galimybėmis, o prie to stipriai prisidėjo ir puikus vartininko R. Granausko žaidimas.

Po iškovotos pergalės „Panevėžys“ (48 tšk.) susilygino taškais su trečioje vietoje žengiančiu „Žalgiriu“. Trylikoje rungtynių iš eilės pergalių neiškovojantis „Nevėžis“ (9 tšk.) toliau žengia paskutinėje vietoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją