MFA „Žalgiris“-MRU vyriausiojo trenerio Karolio Jasaičio teigimu merginos ne šiaip dalyvaus varžybose, o kovos dėl dar vieno čempionių titulo. „Tai yra iš esmės ta pati komanda, kuri laimėjo U15 čempionatą, tad kitokių tikslų negali būti ir U17 čempionate. Turime iškovoti titulą, jokių kitų minčių nėra. Merginos gerai pasirengusios, susižaidusios, kai kurios šią vasarą išbandė jėgas ne tik I, bet ir LMFA A lygoje, tad esu įsitikinęs, kad ir Elitinėje lygoje demonstruosime kokybišką bei pergalingą žaidimą“, – teigė K. Jasaitis.

2020-2021 m. MEL U15 divizione MFA „Žalgiris“-MRU per 10 rungtynių iškovojo 8 pergales ir patyrė dvi nesėkmes. Surinkusios 24 taškus žagirietės 4 taškais aplenkė antroje vietoje likusią Ukmergės SC ekipą ir trečioje pozicijoje finišavusias „Kauno Žalgirio“ FA futbolininkes. Iš viso praėjusiame sezone čempionate žaidė 6 komandos, o šiais metais divizione žais 7 komandos. Varžybos vyks dviejų ratų sistema.

„Šiek tiek liūdna, kad nedalyvaus „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos komanda, nes kaunietės mus praėjusiame sezone abu kartus įveikė, tad norėjosi atsirevanšuoti. Be to, nebus ir Gargždų „Bangos“ komandos. Kita vertus, laukia pažintis su naujomis ekipomis – Šiaulių „Gintra“-ŠSG-FA „Šiauliai“, Joniškio FK „Saned“- SC „Joniškis“ ir MFK „Žalgiris“. Iš praėjusio sezono liko Ukmergės SC, FK „Vilnius“ ir „Utenio“ futbolo akademijos komandos“, – būsimas varžoves vardino K. Jasaitis.

Būtent su Utenos jaunosiomis futbolininkėms žalgirietės ir pradės kovas MEL U17 divizione. Praėjusiame sezone MFA „Žalgiris“-MRU komanda „Utenio“ ekipą įveikė abu kartus: 6:0 ir 10:1. Vos 4 taškus per visą sezoną surinkusios Utenos futbolininkės MEL U15 divizione buvo paskutinės, tačiau, anot K. Jasaičio, šiais metais uteniškės bus gerokai pajėgesnės. „Komandos gretas papildė geriausios Vilkijos komandos žaidėjos, be to, bent 5-6 jaunosios uteniškės reguliariai žaidžia A lygoje. Nors varžytis su geriausiomis Lietuvos futbolininkėmis joms labai sunku, tačiau įgyta patirtis neabejotinai pravers merginų varžybose“, – pastebėjo K. Jasaitis.

Visgi, MFA „Žalgiris“-MRU strategas patikino, kad į kitas komandas pernelyg nesidairo. „Rūpinamės savo komanda, pasirengimu, darbu treniruotėse. Kad ir kokios būtų varžovės, mes vis tiek turime siekti savo tikslų. Juo labiau, kad objektyviai esame stipriausia šios amžiaus grupės komanda Lietuvoje, ne veltui ir Lietuvos merginų rinktinėse žaidžia daugiausiai žalgiriečių. Be abejo, turime dar daug treniruotis, dirbti, mokytis, o svarbiausia – kiekvienose rungtynėse siekti tik pergalės“, – pareiškė K. Jasaitis.

MFA „Žalgiris“-MRU ir Utenos „Utenio“ futbolo akademijos rungtynės penktadienį Utenoje prasidės 17 val.

Taip pat penktadienį Šiauliuose susitiks vietos „Gintra“-ŠSG-FA „Šiauliai“ ir FK „Vilnius“, o Šventupės stadione žais Ukmergės SC „Ukmergė“ ir MFK „Žalgiris“ - Širvintų SC.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją