Prieš akistatą surengtoje spaudos konferencijoje rinktinės treneris Tomas Ražanauskas teigė, jo tikisi, kad ekipa įvertins, kokio pajėgumo tai yra varžovas.

„Mūsų vaikinų laukia rimtas iššūkis. Kaip visi žinome, Italijos rinktinė yra Europos čempionai, vyrai tai supranta ir tam ruošiasi. Manau, kad vyrai tai įvertins ir tikrai sugebėsime parodyti, ką galime. Analizavome Italijos komandą, kuri daug silpnų vietų neturi, tad žiūrėsime, kaip viskas vyks“, – sakė treneris.

Jis taip pat akcentavo ir tą faktorių, jog prieš tokio lygio žaidėjus kai kuriems nepavyksta sužaisti ir per visą karjerą, tad rinktinės futbolininkai esą turėtų naudotis tokiu šansu.

„Ruošiamės kaip ir visoms rungtynėms, gal žaidėjai ne viską parodo, ką viduje jaučia, bet ir jiems turėtų būti įdomu sužaisti su tokiu priešininku, nes žaisi prieš geriausius pasaulio žaidėjus. Kai kurie žaidėjai per visą karjerą neturi tokios galimybės kovoti prieš aukščiausio kalibro varžovus, tad tikiuosi, kad jie tai įvertins.

Mums nėra ko prarasti, prarasti gali tik Italijos rinktinė. Ruošiamės su gera nuotaika, įtampos nėra ir ruošiamės kaip normalioms rungtynėms, apie papildomą motyvaciją kalbėti nereikia“, – teigė strategas.

Jis taip pat palygino ir pirmus du jau sužaistus rugsėjo mačus Vilniuje bei Bulgarijoje.

„Mačai buvo skirtingi, pirmas, Vilniuje, kaip ir klostėsi visai neblogai, jei būtų pavykę įmušti baudinį, rungtynės galėjo pakrypti bet kuria kryptimi. Bulgarijoje atidavėme daug jėgų, disciplinuotai gynėmės, bet priekyje trūko aštrumo, nepavyko sukurti realių progų, buvo tik pusprogės“, – mintimis dalinosi T. Ražanauskas.

Rinktinė Italijoje turės verstis be Fedoro Černycho bei Domanto Šimkaus, kurie akistatą turės praleisti dėl surinktų kortelių. Trenerio teigimu, tokios netektys Lietuvos rinktinei yra skaudžios.

„Jie abu mums yra svarbūs, kiekvienas žaidėjas mums yra svarbus. Be abejo, jaučiasi kiekvieno žaidėjo nebuvimas, neturime čia 100 žaidėjų, yra mažesnis ratas, kuris sukasi. Skaudu, bet nieko nepadarysi, toks gyvenimas ir toks futbolas, bus šansas save parodyti kitiems“, – teigė specialistas.

Tuo metu vienas rinktinės vartininkų Titas Krapikas taip pat sakė, jog futbolininkai tokių rungtynių laukia ir tikisi duoti gerą kovą.

„Laukia stiprus varžovas, stengsimės atiduoti visas jėgas ir kovoti iki galo. Visi esame pasiruošę, visi norime žaisti prieš tokio lygio varžovą. Išanalizuosime ir pasiruošime“, – sakė vartų sargas.

Rungtynių pradžia – 21.45 val. Lietuvos laiku.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)