Prieš dvikovą su lietuviais Italijos rinktinė išvykoje sužaidė lygiosiomis 0:0 su Šveicarijos nacionaline ekipa. To užteko, kad būtų užfiksuotas unikalus rekordas – „Azzurri“ nepralaimėjo jau 36 rungtynių iš eilės. Paskutinį kartą italai pralaimėjo 2018 metų rugsėjo 10 dieną – UEFA Tautų lygoje 0:1 nusileido Portugalijai.

Italijos rinktinė pagerino ispanų (2007-2009) ir brazilų (1993-1996) rekordą – 35 nepralaimėtos tarptautinės rungtynės iš eilės.

Per trejus metus R. Mancini auklėtiniai iškovojo 29 pergales, 7 kartus sužaidė lygiosiomis, pelnė 88 įvarčius ir praleido vos 12 įvarčių į savus vartus.

Tiesa, sekmadienį Roberto Mancini auklėtiniai galėjo Šveicarijoje laimėti, tačiau progą iššvaitė Jorginho – jo 11 m baudinį atrėmė šveicarų vartininkas Yannas Sommeris.

Italijos rinktinė trečiadienį C grupės rungtynes Emilijos Redže, Italijoje, žais su Valdo Ivanausko auklėtiniais. Dvikovos pradžia – 21.45 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore


J grupėje triuškinamą pergalę 6:0 iškovojo Vokietijos rinktinė. Naujojo trenerio Hansi Flicko auklėtiniai po dviejų Serge'o Gnabry, Marco Reuso, Timo Wernerio, Jono Hofmanno ir Karimo Adeyemi įvarčių tuščiomis namo pasiuntė Armėnijos futbolininkus. Vokietija pakilo į pirmąją J grupės vietą, garantuojančią tiesioginį kelialapį į planetos pirmenybes.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Smaginosi ir Ispanijos futbolininkai, B grupėje 4:0 įveikę gruzinus. Įvarčius nugalėtojams pelnė Jose Gaya, Carlosas Soleris, Ferranas Torresas ir Pablo Sarabia.

Ispanai su 10 taškų pirmauja B grupėje, antroje vietoje žengia Švedija (9), trečioje – Kosovas (4), ketvirti – graikai (3), penkti – gruzinai (1).

Standings provided by SofaScore LiveScore


E grupėje Belgija 3:0 nugalėjo čekus, o vieną iš trijų įvarčių nugalėtojams pelnęs Romelu Lukaku šventė peržengė išskirtinę ribą. Puolėjas 67-ą įvartį pelnė savo 100-osiose rungtynėse su nacionaliniais marškinėliais. Jis yra tik šeštas žaidėjas Belgijos rinktinės istorijoje, sužaidęs 100 rungtynių.

Standings provided by SofaScore LiveScore


I grupėje penktą pergalę iškovojo Anglijos rinktinė – sekmadienį 4:0 nugalėjo Andorą. 2 įvarčius pelnė Harry Kane'as, po vieną – Jesse Lingardas ir 20-ą gimtadienį šventęs Bukayo Saka.

Antrąją vietą I grupėje užimantys lenkai 7:1 nepasigailėjo autsaiderių San Marino futbolininkų, o prie pergalės 3 įvarčiais prisidėjo Adamas Buksa, 2 – Robertas Lewandowskis, po įvartį pelnė Karolis Šwiderskis ir Karolis Linetty.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Visos sekmadienio atrankos rungtynės

B grupė

Kosovas 1 – 1 Graikija

Ispanija 4 – 0 Gruzija

C grupė

Bulgarija 1 – 0 Lietuva

Šveicarija 0 – 0 Italija

E grupė

Baltarusija 2 – 3 Velsas

Belgija 3 – 0 Čekija

I grupė

Albanija 1 – 0 Vengrija

Anglija 4 – 0 Andora

San Marinas 1 – 7 Lenkija

J grupė

Islandija 2 – 2 Šiaurės Makedonija

Vokietija 6 – 0 Armėnija

Rumunija 2 – 0 Lichtenšteinas

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)