Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) klubo atakų lyderis 12-ą susitikimo minutę išvedė šeimininkus į priekį smūgiu galva, o antrame kėlinyje padarė viską, kad pasižymėtų ir Grzegorzas Krychowiakas.

Lenkams perėmus kamuolį R. Lewandowskis su juo spurtavo nuo aikštės vidurio linijos, pakeliui nusikratydamas dviejų varžovų gynėjų. Pasiekęs baudos aikštelę 33-ejų puolėjas suklaidino ir vartininką bei ant lėkštutės patiekė kamuolį G. Krychowiakui, kuriam beliko pasiųsti jį į tuščius vartus iš kelių metrų atstumo.

Po įvartį Lenkijai pridėjo Adamas Buksa bei Karolis Linetty, ir 4:1 laimėję Paulo Sousos auklėtiniai pakilo į antrą vietą I grupėje (7 taškai).

Pirmauja visas ketverias rungtynes laimėjusi Europos vicečempionė Anglija (12 tšk.), kuri ketvirtadienį svečiuose 4:0 nepasigailėjo Vengrijos.

Iki pertraukos Garetho Southgate'o auklėtiniai beveik negrasino varžovų vartams, bet po jos po įvartį pelnė Raheemas Sterlingas, Harry Kane'as, Harry Maguire'as ir Declanas Rice'as.

Svečių nuotaikos po pergalės buvo dviprasmiškos, kadangi Budapešte jie eilinį kartą skundėsi rasistiniais sirgalių užgauliojimais. Pranešama, kad šįkart pastarieji buvo nukreipti prieš R. Sterlingą ir Jude'ą Bellinghamą, kuriems esant su kamuoliu iš tribūnų sklisdavo beždžionių riksmus imituojantys garsai.

Be to, po įmušto įvarčio anglai buvo apmėtyti plastmasiniais bokalais.

„Tai – nepriimtina. Prieš rungtynes mes priklaupiame reikšdami protestą prieš rasizmą, bet kaip grupė žaidėjų nieko daugiau padaryti nebegalime. Tiesa, būtų neteisinga dabar kritikuoti visus Vengrijos futbolo gerbėjus. Manau, situacija čia yra labai panaši į tą, kurią randame grįžę namo į Angliją. Pasaulis keičiasi, ir tokie laike užstrigę žmonės paprasčiausiai taps dinozaurais“, – samprotavo G. Southgate'as.

Įdomu, jog mačas Budapešte iš anksto buvo įtrauktas į FIFA „raudonąjį sąrašą“ dėl didelės rasistinių ir homofobiškų patyčių rizikos.

Dėl panašaus vengrų aistruolių elgesio per praėjusį Europos čempionatą UEFA komandą nubaudė uždrausdama trejose namų rungtynėse priimti žiūrovus. Tačiau ši sankcija negalioja FIFA rengiamoje planetos pirmenybių atrankoje.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)