C. Ronaldo galėjo tapti pajuokų objektu po to, kai Portugalijoje vykusiose atrankos rungtynėse 15-ą min. nesugebėjo realizuoti 11 m baudinio – žvaigždės smūgiuotą kamuolį atrėmė vos 19 metų sulaukęs airių vartininkas Gavinas Bazunu. Negana to, 2016 metų Europos čempionams iškilo fiasko grėsmė, kai baigiantis pirmajam kėliniui Johnas Eganas svečiams pelnė įvartį.

Išsikapanoti iš gilios duobės portugalams padėjo ne kartą tarptautinėse varžybose paskutinėmis akimirkomis juos gelbėjęs tas pats C. Ronaldo. 36 metų veteranas 89 min. rezultatą išlygino, o jau per teisėjo pridėtą laiką – išplėšė aikštės šeimininkams pergalę.

„Svarbiausia visuomet yra komanda. Tikėjau iki pat pabaigos, kad galime laimėti, todėl likus 10 min. prašiau ir daugiau sirgalių paramos“, – sakė C. Ronaldo.

Po pergalingo įvarčio euforijos apsvaigintas jis nusivilko marškinėlius ir iš džiaugsmo šoko į viršų. Neabejotinai, gerbėjai gavo dar vieną galimybę pasigrožėti nugludintu futbolininko raumenynu, tačiau pačiam puolėjui tai kainavo geltonąją kortelę. Dėl pastarosios CR7 bus priverstas praleisti kitas Portugalijos rinktinės rungtynes rugsėjo 4 dieną su būsimojo pasaulio čempionato šeimininke Kataro rinktine.


Mačo didvyris buvo apdovanotas ir pasauline šlove – du įvarčiai lėmė, kad C. Ronaldo tapo rezultatyviausiu visų laikų tarptutinių rungtynių žaidėju su 111 įvarčių. Jis pagerino iraniečio Ali Daei rekordą – 109 įvarčiai.


„Šis rekordas yra mano ir unikalus. Esu nepaprastai laimingas. Tai – dar vienas mano karjeros rekordas... Motyvacijos sėmiausi iš troškimo žaisti toliau futbolą ir iš neseniai pasirašyto kontrakto su „Manchester United“. Esu laimingas, kad grįžtu namo. Kasdien atsikeliu su ambicija viską padaryti dar geriau, padovanoti laimę sirgaliams ir savo vaikams. Tai yra svarbiausia“, – kalbėjo Portugalijos rinktinės kapitonas.

Tuo pačiu tai buvo 180-osios CR7 rungtynės su nacionaline apranga, pagal šią statistinę kategoriją jis susilygino su rekordininku Europoje ispanu Sergio Ramosu.

„Toks jau yra C. Ronaldo ir visuomet toks buvo. Tokie ir turi būti geriausi žaidėjai – rungtynės gali visiškai „nesiklijuoti“, tačiau tuomet inicityvos imasi jie ir suranda reikamus sprendimus“, – kalbėjo Portugalijos rinktinės strategas Fernando Santosas. Jis sveikino savo žaidėjus, sugebėjusius rasti jėgų ir laimėti.

A grupė

RinktinėRungt.Perg.Lyg.Pral.Tšk.
Portugalija431010
Serbija32107
Liuksemburgas32016
Airija30030
Azerbaidžanas30030


Lietuvos rinktinė Europos zonos atrankos C grupėje kol kas sužaidė dvejas rungtynes, patyrė du pralaimėjimus (0:2 nusileido Italijai ir 0:1 – Šveicarijai) ir rikiuojasi paskutinėje 5-oje vietoje.

Kitas rungtynes lietuviai žais šįvakar su Šiaurės Airija LFF stadione.

Planetos pirmenybių atrankos Europos zonoje žaidžia 55 komandos, suskirstytos į 10 grupių. Penkiose grupėje rungtyniauja po 5 ekipas, o kitose – po 6. Į pasaulio čempionatą iškart pateks grupių nugalėtojai, o antrąsias vietas užėmusios rinktinės išbandys jėgas atkrintamosiose varžybose. Iš viso 2022 metais Katare žais 13 Europos rinktinių.

2022 metų pasaulio futbolo čempionatas vyks Katare lapkričio 21 – gruodžio 18 dienomis. Tai bus paskutinis toks turnyras, kuriame varžysis 32 rinktinės. 2026 metų planetos pirmenybėse JAV dalyvių skaičius išaugs iki 48.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)