Prieš pirmąją treniruotę rinktinės treneris Valdas Ivanauskas patvirtino liūdną žinią – dėl sekmadienio A lygos rungtynėse patirtos traumos prie rinktinės stovyklos šį sykį neprisijungs rinktinės kapitonas Saulius Mikoliūnas, kurio sąskaitoje – net 96-ios rungtynės dėvint Lietuvos rinktinės marškinėlius. Jis pagal sužaistų dvikovų skaičių yra nacionalinės komandos rekordininkas.

Nepaisant netekties, V. Ivanauskas tikina, jog rinktinės futbolininkai į stovyklą susirinko gerų ir pozityvių nuotaikų.

„Komanda susirinko, suprantame, kokios rungtynės laukia. Visi nusiteikę, deja, trūksta dar kelių žaidėjų, kurie šiandien turi rungtynes. Žiūrime į priekį, trenerių kolektyvas susirinkęs, žaidėjais pasitikime 100 procentų, jie yra geriausi ir jie tai įrodinės“, – kalbėjo treneris.

Iki pirmų rinktinės rungtynių lieka vos kelios dienos ir, kaip pasakojo specialistas, daugiausiai dėmesio turės būti skirta ne fizinėms komandos treniruotėms, bet psichologiniam ir taktiniam pasiruošimui.

„Treniruočių atžvilgiu laiko tikrai mažai, pagrindas buvo surinkti pilną informaciją apie žaidėjus. Laiko nėra daug, daugaiu bus psichologinio ir teorinio darbo. Bus treniruotės, bet jos bus akcentuotos konkrečiai rungtynėms“, – sakė V. Ivanauskas.

Tuo metu po beveik dviejų metų pertraukos vėl rinktinės aprangą užsivilkęs vartininkas Ernestas Šetkus taip pat džiaugėsi grįžimu į nacionalinę komandą.

„Visada malonu sugrįžti į Lietuvos rinktinę, čia susirenka geriausi futbolininkai. Žinoma, malonu, bet be to malonumo reikia atiduoti ir visas jėgas aikštėje.

Stengsimės prieš Šiaurės Airiją parodyti gerą žaidimą ir tikimės gero rezultato“, – teigė patyręs vartų sargas.

Lietuvos rinktinė su Šiaurės Airija rungtyniaus rugsėjo 2 dieną LFF stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)