Šeimininkai 22-ąją minutę išsiveržė į priekį, kai Djibrilio Diaw klaida baudos aikštelėje pasinaudojęs Henrique Devensas taikliai smūgiavo iš arti. Vis dėlto alytiškiai pranašumu ilgai nesidžiaugė – jau 24-ąją minutę galingu šūviu rezultatą išlygino Saulius Mikoliūnas.

Tiesa, „Žalgirio“ kapitonas dar pirmame kėlinyje buvo pakeistas ir dvikovos tęsti negalėjo.

49-ąją minutę „Dainava“ pelnė dar vieną įvartį: Saidas Hamuličius reidu įsiveržė į baudos aikštelę, o pirmasis prie kamuolio suskubęs H. Devensas pasižymėjo dar kartą. Netrukus trečią įvartį galėjo įmušti Alexas Kyeremeh, tačiau saugo iš Ganos smūgis sudrebino skersinį.

Svečių atkaklumas puolime davė vaisių. 66-ąją minutę pirmasis prie kamuolio suskubęs Karolis Uzėla išlygino rezultatą, o 74-ąją minutę Tomislavas Kišas išvedė „Žalgirį“ į priekį.

Netrukus darbo turėjo Edvinas Gertmonas, atrėmęs pavojingą Kazeemo Aderounmu smūgį. Deja, pastarasis žaidėjas dėl skaudžios traumos nebaigė rungtynių.

Po užsitęsusios pauzės „Žalgiris“ pelnė ketvirtą įvartį – tą 89-ąją minutę padarė po keitimo aikštėje pasirodęs ir prieš tai rezultatyvų perdavimą atlikęs Gustas Jarusevičius.

Vilniaus klubas po 22 mačų yra surinkęs 48 taškus ir žengia 2-oje vietoje, savo ruožtu, „Dainava“ su 22 taškais rikiuojasi 9-oje pozicijoje.

Tuo metu „Panevėžys“ savo aikštėje rezultatu 0:2 (0:1) pralaimėjo Vilniaus „Riteriams“.

Mačo pradžioje aktyvesni buvo „Riterių“ žaidėjai. Pirmoji pavojinga proga 7-ąją rungtynių minutę buvo sukurta prie aikštės šeimininkų vartų. Svečių ekipos futbolininkas su kamuoliu atsidūrė baudos aikštelėje, bet „Panevėžio“ gynėjai paskutinę akimirką sugebėjo smūgį blokuoti. Po poros minučių į panevėžiečių baudos aikštelė įsiveržęs Mindaugas Grigaravičius atliko smūgį, bet šeimininkų vartininkas Victoras Golas be didesnių problemų atmušė kamuolį.

21-ąją mačo minutę vilniečiai išsiveržė į priekį. Tolimu baudos smūgiu įvartį „Riterimas“ pelnė M. Grigaravičius. Neprabėgus nė minutei vilniečių žaidėjas Artūras Dolžnikovas sukirto kamuolį į „Panevėžio“ komandos vartų skersinį.

Nors kamuolį ilgiau kontroliavo panevėžiečiai, svečiai patikimai gynėsi ir neleido šeimininkams kurti pavojingų momentų prie savo vartų.

36-ąją mačo minutę po kampinio galva smūgiavo Matheusas Bissi, bet kamuolys praskriejo šalia „Riterių“ vartų virpsto.

Po minutės „Panevėžio“ treneriai atliko priverstinį keitimą, nes traumą gavo ir rungtynių tęsti nebegalėjo vienas komandos lyderių Jeffrey Sarpongas. Vietojo šio žaidėjo aikštėje pasirodė Ernestas Veliulis.

Po pirmojo kėlinio „Riterių“ komanda pirmavo rezultatu 1:0.

Antrąją rungtynių pusę šeimininkai pradėjo aktyviai, bet nei Elivelto, nei Ernestui Veliuliui nepavyko išnaudoti savųjų šansų.

58-ąją mačo minutę puikią progą išlyginti rezultatą turėjo „Panevėžio“ futbolininkai. Po Hugo Figueredo perdavimo iš kairiojo krašto galva smūgiavo Rafaelis Floro, bet šeimininkų žaidėjo smūgiuotas kamuolys praskriejo visiškai šalia „Riterių“ vartų virpsto.

Po keturių minučių jau V. Golas išgelbėjo savo komandą, kuomet „Riterių“ žaidėjas M. Grigaravičius vienas prieš vieną iššoko su „Panevėžio“ vartininku.

67-ąją susitikimo minutę „Riteriai“ jau pirmavo rezultatu 2:0. Ką tik po keitimo aikštėje pasirodęs Valdas Paulauskas iš arti stipriu smūgiu nukreipė kamuolį į panevėžiečių vartus.

Per likusį laiką rezultatas nepakito. „Riteriai“ iškovojo pergalę rezultatu 2:0.

Šių metų A lygos čempionate „Panevėžio“ ir „Riterių“ komandos tarpusavyje sužaidė tris susitikimus, per kuriuos Aukštaitijos sostnės ekipai nė karto nepavyko pasiekti pergalės. Dvejas rungtynes laimėjo vilniečiai, o vienas susitikimas baigėsi lygiosiomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)