LEU stadione vykusiose rungtynėse MFA „Žalgiris“-MRU jau pirmomis minutėmis galėjo pasiųsti į nokdauną viešnias iš Kauno, bet iš pradžių Erika Šupelytė, o paskui ir D. Dockaitė po perdavimų iš dešinio krašto nesugebėjo nukreipti kamuolio į vartus.

10 min. po Lauros Ruzgutės smūgio „Kauno Žalgirio“ vartininkė Klaudija Savickaitė atmušė kamuolį link E. Šupelytės, tačiau paskutiniu momentu suskubusi varžovė sutrukdė žalgirietei tiksliai smūgiuoti į vartus.

Vis dėlto, dar po kelių minučių MFA „Žalgiris“-MRU ekipos legionierė iš Sakartvelo Ana Cheminava įsiveržė į baudos aikštelę ir suklaidinusi varžovę smūgiavo į vartus. Nors ir šį sykį K. Savickaitė atrėmė smūgį, bet pirma prie jo suskubusi D. Dockaitė pelnė pirmąjį savo įvartį MFA „ŽalgiriS“-MRU ekipoje.

Išsiveržusios į priekį šeimininkės ir toliau atakavo didelėmis pajėgomis, tačiau „Kauno Žalgirio“ futbolininkės sėkmingai gynėsi ir atvėsino vilniečių įkarštį.

Antroje kėlinio dalyje vaizdas aikštėje šiek tiek pasikeitė, kaunietės vis dažniau pereidavo ir į MFA „Žalgiris“-MRU aikštės pusę, tačiau baigiamojoje atakų fazėje abi komandos nežibėjo. „Kauno Žalgirio“ kapitonė Milda Liužinaitės ir MFA „Žalgiris“-MRU puolėjas Ugnė Lazdauskaitė apsikeitė keliais tolimais smūgiais, bet rimtesnio pavojaus jie nesukėlė.

Po pertraukos pirmą pavojingesnį išpuolį surengė MFA „Žalgiris“-MRU futbolininkės. A. Cheminava patikrino K. Savickaitės budrumą tolimu smūgiu pažeme, tačiau „Kauno Žalgirio“ vartininkės nukreipė kamuolį į kampinį.

Antroje rungtynių dalyje abiejų komandų futbolininkėms nesisekė prisitaikyti prie nuo lietaus įmirkusios LEU stadiono aikštės, netrūko techninio broko ir klaidų perduodant kamuolį. Atakos dažniausiai užstrikdavo paskutiniame aikštės trečdalyje, o vartininkės faktiškai neturėjo progų pademonstruoti savo sugebėjimus.

Vis dėlto, baigiantis rungtynėms komandos apsikeitė pavojingais išpuoliais. Iš pradžių U. Lazdauskaitė iš patogios padėties nesugebėjo nuginkluoti „Kauno Žalgirio“ vartininkės, o 83 min. kauniečių ekipos gynėja Monika Piesliakaitė išbėgo viena prieš žalgiriečių vartininkę Albiną Fomčenko, bet nepataikė į vartus.

Išvengusios didelių nemalonumų MFA „Žalgiris“-MRU futbolininkės rungtynių pabaigoje daugiau dėmesio skyrė savo vartų saugumui ir išsaugojo pergalingą rezultatą. Tai buvo jau trečia iš eilės MFA „Žalgiris“-MRU ekipos pergalė prieš varžoves iš Kauno šį sezoną A lygoje. Tiesa, pirmi du susitikimai baigėsi vilniečių laimėjimais vienodu rezultatu 6:0.

Kitose LMFA A lygos 14 turo rungtynėse pirmenybių lyderė Šiaulių „Gintra“ išvykoje 5:1 (2:1) nugalėjo Gargždų „Bangos“ ekipą ir iškovojo 12 pergalę iš eilės. Šiaulietėms po du įvarčius pelnė Rimantė Jonušaitė ir Gabija Toropovaitė, vieną įvartį pridėjo Jessica Ayers. „Bangos“ gretose pasižymėjo Vitalija Žatkina.

Tuo metu Utenoje vykusiose rungtynėse FK „Vilnius“ 4:0 (2:0) įveikė vietos „Utenio“ ekipą. Du įvarčius nugalėtojoms pelnė Gabija Valiukevičiūtė, po vieną pridėjo Greta Guižauskaitė ir Skaistė Petrauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)