Tragiškai Anglijos čempionate startavusi „Arsenal“ komanda per pirmus du turus vienodu rezultatu 0:2 nusileido „Brentford“ ir Londono „Chelsea“ ekipoms. Rungtynėse su „Manchester City“ Mikelio Artetos auklėtiniai jau 12 minutę atsilikinėjo 0:2.

7 min. tiksliu smūgiu galva pasižymėjo „Man City“ saugas Ilkay'us Gundoganas, o dar po 5 min. grubia „Arsenal“ gynėjų klaida pasinaudojo kamuolį į Berndo Leno ginamus vartus iš kelių metrų pasiuntęs Ferranas Torresas.

Pirmo kėlinio pabaigoje ir taip prasta „Arsenal“ padėtis dar labiau komplikavosi. 35 min. už pavojingą žaidimą iš aikštės buvo pašalintas svečių ekipos saugas Granitas Xhaka, o 43 min. „Manchester City“ pranašumą padidino trečią įvartį pelnęs Gabrielis Jesusas.

Po pertraukos „Arsenal“ beveik visą laiką praleido savo aikštės pusėje, tačiau apsiginti jiems vis tiek nepavyko. 53 min. puikiu tolimu smūgiu pasižymėjo Rodri, o 84 min. paskutinį tašką rungtynėse padėjo savo antrą įvartį pelnęs F. Torresas.

Šiose rungtynėse „Manchester City“ kamuolį kontroliavo net 81 proc. laiko, į varžovų vartus smūgiavo 25 kartus, o į vartų stačiakampį kamuolys lėkė 10 kartų. Londono „Arsenal“ atsakė vos vienu netaikliu smūgiu.

Pirmą kartą nuo 1954-1955 m. sezono trimis pralaimėjimais čempionatą pradėjęs „Arsenal“ nugrimzdo į patį „Premier“ lygos turnyrinės lentelės dugną.

Savo ruožtu, 6 taškus iš 9 surinkusi „Manchester City“ bent trumpam pakilo į pirmą poziciją.

Kitose Anglijos čempionato 3 turo rungtynėse pirmuosius taškus „West Ham United“ ekipa. Ji namuose lygiosiomis 2:2 (1:0) sužaidė su Londono „Crystal Palace“.

Šeimininkai pirmavo po 39 min. Pablo Fornalso pelnyto įvarčio, tačiau 58 min. rezultatą išlygino Conoras Callagheris. Po 10-ies minučių „Plaktukų“ gerbėjai triumfavo po eilinio Michailo Antonio įvarčio, bet vos po kelių minučių rezultatą dar kartą išlygino C. Callagheris.

Tuo metu „Leicester“ išvykoje 2:1 palaužė „Norwich“, „Brighton“ 0:2 nusileido Liverpulio „Everton“ ekipai, „Newcastle“ lygiosiomis 2:2 sužaidė su „Southampton“, o Birmingemo „Aston Villa“ 1:1 - su „Brentford“ komanda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)