Sekmadienį sostinės LEU stadione susitiks dvi žalios ir baltos komandos – MFA „Žalgiris“-MRU ir „Kauno Žalgiris“. Tai bus trečioji žalgirietiškų ekipų akistata Lietuvos čempionate.

Šį sezoną pirmos dvi rungtynės baigėsi Vilniaus žalgiriečių pergalėmis vienodu rezultatu 6:0. Pirmame rate Kaune vykusioje dvikovoje tris įvarčius pelnė Ugnė Lazdauskaitė, po vieną pridėjo Ana Cheminava, Nadiia Veherych ir Karolina Jasaitytė. Antro rato rungtynėse po du įvarčius pelnė A. Cheminava ir Karilė Liužinaitė, kartą pasižymėjo Laura Ruzgutė, vieną įvartį į savus vartus įsimušė „Kauno Žalgirio“ žaidėja Milda Liužinaitė.

„Kauno Žalgirio“ moterų futbolo komanda nuo 2014 metų moterų A lygos čempionate stabiliai finišuodavo antroje vietoje. Tiesa, iki 2017 metų komanda vadinosi „LSU-Žara“, tačiau sidabrinė tradicija nepasikeitė ir tapus Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo sistemos dalimi. Iš viso per savo istoriją „Kauno Žalgiris“ A lygoje sidabro medalius pelnė net septynis kartus. Tačiau pernai kaunietės buvo priverstos sidabrą perleisti Vilniaus MFA „Žalgiris“-MRU ekipai ir pasidabinti bronzos medaliais.

Šiais metais A lygoje kaunietės per 12 rungtynių surinko 17 taškų ir šiuo metu užima ketvirtą vietą. Savo ruožtu, 25 taškus po 12 rungtynių turinčios Vilniaus žalgirietės žengia antroje pozicijoje. Tiesa, praėjusiame ture MFA „Žalgiris“-MRU futbolininkės 2:3 nusileido FK „Vilnius“ komandai ir nepasinaudojo proga dar labiau padidinti atstumą nuo artimiausių persekiotojų – Gargždų „Bangos“ ir „Kauno Žalgirio“.

Po nesėkmingai susiklosčiusio Vilniaus derbio MFA „Žalgiris“-MRU vyriausias treneris Karolis Jasaitis konstatavo, kad didžiausia problema tapo nedovanotinos klaidos gynyboje. „Neturėjau jokių priekaištų dėl noro ar kovingumo stokos, nes tikrai merginos stengėsi, kovojo, net ir po dviejų anksti praleistų įvarčių jos nepalūžo, perėmė žaidimo kontrolę ir galiausiai išlygino rezultatą. Tačiau trečias įvartis ir vėl krito po elementarios gynėjų klaidos, o tai gali palaužti net ir tvirčiausius žaidėjus.

Mums tai buvo labai skaudi nesėkmė, nes ne tik praradome 3 taškus, bet dar ir pralaimėjome kitai Vilniaus miesto komandai. Kita vertus, tai ir labai vertinga pamoka. Privalome suprasti, kad A lygoje negalime sau leisti taip vaikiškai klysti, taip pat, turime suprasti, kad nors ir esame antroje vietoje, bet dar nieko nelaimėjome ir neįrodėme“, – samprotavo K. Jasaitis.

Anot MFA „Žalgiris“-MRU komandos stratego, sekmadienį laukia dar vienas rimtas išbandymas. „Tai, kad pirmoje sezono dalyje mes gan lengvai įveikėme kaunietes, dabar nieko nereiškia. Sezono pradžioje „Kauno Žalgirio“ gretas buvo išretinusios traumos, bet vasarą į rikiuotę sugrįžo kelios pajėgios futbolininkės, tad dabar tai yra solidi ir tvirta komanda. Neabejoju, kad mūsų laukia labai sunkios rungtynės, o tikėtis lengvos pergalės būtų nedovanotina klaida. Vis dėlto, neabejoju, kad merginos bus nusiteikusios reabilituotis po praėjusiame ture patirtos nesėkmės ir padarys viską, kad sugrįžtų į pergalių kelią“, – patikino K. Jasaitis.

Sekmadienį MFA „Žalgiris“-MRU ir „Kauno Žalgiris“ rungtynės LEU stadione prasidės 12.30 val.

Kitose LMFA A lygos 14 turo dvikovose sekmadienį Gargžduose susitiks čempionato lyderė Šiaulių „Gintra“ (33 taškai) ir trečioje vietoje žengianti vietos „Banga“ (20 tšk.), o FK „Vilnius“ (13 tšk.) svečiuose egzaminuos čempionato autsaideres Utenos „Utenio“ (0 tšk.) futbolininkes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją