2018 m. vasarą į „Liverpool“ iš „Stoke City“ ekipos atvykęs X. Shaqiri Liverpulyje iškovojo UEFA Čempionų taurę ir Supertaurę, laimėjo FIFA klubų pasaulio čempionatą, bei tapo Anglijos čempionu.

Tiesa, čempionišką 2019-2020 m. sezoną šveicarui aptemdė traumos. Dėl sveikatos problemų jis „Premier“ lygoje sužaidė vos 7 rungtynes ir pelnė 1 įvartį. Iš viso „Liverpool“ gretose per tris sezonus Shaqiri sužaidė 63 rungtynes ir pasižymėjo 8 įvarčiais.


Per savo karjerą X. Shaqiri rungtyniavo Šveicarijoje, Vokietijoje, Italijoje ir Anglijoje. Iš viso „Basel“, Miuncheno „Bayern“, Milano „Inter“, „Stoke City“ ir „Liverpool“ komandose jis sužaidė 405 rungtynes ir įmušė 74 įvarčius.

Šveicarijos rinktinėje X. Shaqiri debiutavo 2010 metais, sužaidė 96 rungtynes ir pelnė 26 įvarčius. Beje, 3 įvarčius futbolininkus įmušė dvikovose su Lietuvos rinktine.

Šią vasarą su Šveicarijos rinktine Shaqiri dalyvavo Europos futbolo čempionate. Futbolininkas šiose varžybose pelnė 3 įvarčius, o Šveicarijos rinktinė ketvirtfinalyje po baudinių serijos nusileido Ispanijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)