Edinburgo „Tynecastle Park“ stadione vykusiose rungtynėse su „Aberdeen“ M. Žaliūkas buvo pagerbtas 26-ąją minutę.

Atsistoję tūkstančiai mačo žiūrovų atminimą buvusiam komandos kapitonui išreiškė skanduodami ir virš galvų intensyviai sukdami klubo spalvų šalikus. Būtent 26-uoju numeriu buvo pažymėti M. Žaliūko marškinėliai, kai lietuvis žaidė Edinburgo komandoje.

Simbolinė pagerbimo akcija buvo organizuota iš anksto, apie ją paskelbta tiek klubo fanų forume, tiek Edinburgo naujienų portaluose.

Rungtynės tarp „Hears“ ir „Aberdeen“ baigėsi lygiosiomis 1:1.

„Aš buvau šiandienos rungtynėse ir prisipažinsiu, kad nieko panašaus iki šiol nesu matęs. Nuostabus pagerbimas, visas stadionas reagavo ir tai darė labai efektyviai. Pagarba sirgaliams ir Mariui Žaliūkui“, – BBC Scotland feisbuko paskyroje rašė vienas iš susitikimo žiūrovų.

Škotijos futbolo lyga neskelbia statistikos, kiek tiksliai žiūrovų susirinko „Tynecastle Park“ stadione. Likus penkioms dienoms iki rungtynių buvo pranešta, kad išparduota daugiau nei 12,5 tūkst. „Hearts“ fanams skirtų bilietų, dar pora tūkstančių žiūrovų sudarė „Aberdeen“ sirgaliai.

Oficialiai stadionas turi apie 20 tūkst. sėdimų vietų.

Primename, kad buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas M. Žaliūkas mirė praėjusių metų spalio pabaigoje. 36-erių futbolininkas pralaimėjo kovą ne vienerius metus jį kamavusiai motorinio neurono ligai.

M. Žaliūkas buvo vienas sėkmingiausių Lietuvos futbolininkų, kuriam per karjerą teko žaisti ne viename elitiniame klube. Didžiąją karjeros dalį kaunietis praleido Škotijoje, kur 2007-2013 metais vilkėjo „Hearts“, o 2014-2015 metais – Glazgo „Rangers“ marškinėlius. 2010-aisiais jis tapo „Hearts“ kapitonu.

Marius Žaliūkas

Bene aukščiausias M. Žaliūko karjeros taškas – 2013-2014 metų sezonas, kurį atletas praleido legendiniame „Leeds United“ klube, praėjusį sezoną pagaliau sugrįžusiame į elitinį Anglijos futbolo divizioną.

2006-2016 metais Lietuvos rinktinės garbę gynęs M. Žaliūkas karjerą 2016 metais baigė Vilniaus „Žalgirio“ ekipoje, su kuria jis tapo Lietuvos čempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)