Rungtynėms teisėjavusiam arbitrui jas teko stabdyti 75 min., šeimininkams pirmaujant 1:0. Situacija aikštėje tuo metu jau buvo nebekontroliuojama.

Įvartį Nicos ekipai atsovaujantis danas Kasperas Dolbergas pelnė dar 49 min. Prabėgus mažiau nei pusvalandžiui žaisti Nicos „Allianz Riviera“ stadione tapo nebeįmanoma.

Iš tribūnos atskriejęs plastikinis butelys pataikė į kampinį kėlusį „Marseille“ puolėją Dimitrį Payet.

Šis įsiutęs sviedė butelį atgal į „Nice“ fanus ir aistros užsiliepsnojo. Nors apsaugos darbuotojai bandė sulaikyti fanus, šie įsiveržė į aikštę grasindami svečių žaidėjams, kai kurie naudojo jėgą.

Tarpusavyje apsistumdė ir patys futbolininkai, neišvengta smūgių, į aikštę išbėgo ir trenerių štabo nariai, dalis jų taip pat buvo labai agresyvūs.

Padedami Nicos ekipos žaidėjų, apsaugos darbuotojai galų gale sugrūdo fanus atgal į tribūną, tačiau mačo atnaujinti nebepavyko. Nors Nicos žaidėjai norėjo susitikimą pratęsti, „Marseille“ tai daryti atsisakė.

Anot pranešimų, keletas futbolininkų per sirgalių ataką netgi buvo sužeisti.


„Mūsų žaidėjai buvo užpulti. Mes nusprendėme išvesti futbolininkus į saugią vietą. Joks saugumas šiose rungtynėse nebuvo garantuotas“, – situaciją komentavo „Marseille“ prezidentas Pablo Longoria.

Informuojama, kad buteliai į aikštę skriejo dar iki to momento, kol neatlaikė D. Payet nervai.

Kol kas nėra aišku, kokios sankcijos bus pritaikytos „Nice“ klubui ir incidento dalyviams.

„Tai kas nutiko yra netoleruotina, nepriimtina“, – tęsė P. Longoria.

Savo ruožtu „Nice“ prezidentas Jeanas-Pierre Rivere, kuris incidento metu publikos reikalavo nusiraminti, mato ir tam tikrą Marselio komandos žaidėjų kaltę.

„Labai apmaudu, kad rungtynės baigiasi šitaip. Visi matė, kas nutiko. Mes negalime neigti, kad į žaidėjus skriejo buteliai, visi tai matė. Tačiau susirėmimą išprovokavo būtent kelių Marselio futbolininkų agresyvi reakcija. Maža to, Marselio komandos apsaugos darbuotojai išbėgo į aikštę ir sudavė keliems mūsų žaidėjams“, – aiškino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)