„Vilniaus“ ir MFA „Žalgiris“-MRU rungtynėse vilnietės jau 20 min. po dviejų Gabijos Valiušaitės įvarčių pirmavo 2:0, bet pirmame kėlinyje Ugnei Lazdauskaite pavyko sumažinti žalgiriečių atsilikimą iki minimumo (1:2), o 78 min. MFA „Žalgiris“-MRU kapitonė Laura Ruzgutė puikiu tolimu šūviu rezultatą išlygino.

Antroje rungtynių dalyje aikštėje dominavusios žalgirietės tęsė varžovių vartų apgultį, bet 82 min. „Vilniaus“ futbolininkės surengė kontrataką, kurios smaigalyje atsidūrusi Skaistė Petrauskaitė pabėgo nuo gynėjų, suklaidino žalgiriečių vartininkę Albiną Fomchenko ir nukreipė kamuolį į tuščius vartus.

Išsiveržusios į priekį „Vilniaus“ futbolininkės užsidarė savo baudos aikštelės prieigose ir per likusį laiką neleido žagirietėms susikurti rimtesnių progų, tad finalinis arbitro švilpukas užfiksavo pirmąją „Vilniaus“ ekipos pergalę sostinės derbyje.

Tuo metu Utenoje žaidimas vyko tik viena kryptimi. Gargždų „Bangos“ futbolininkės neleido suabejoti savo pranašumu ir jau pirmame kėlinyje turėjo trijų įvarčių pranašumą, o antroje rungtynių dalyje galutinai sutriuškino išsikvėpusias varžoves. Tris įvarčius nugalėtojoms pelnė Lijana Gedminaitė, po du pridėjo Viltė Švarcaitė ir Estela Tamošauskaitė, po vieną - Monika Grikšaitė, Vitalija Žatkina, Donata Švarcaitė ir Austė Bernotaitė.

Dar vienerios LMFA A lygos 13 turo rungtynės buvo nukeltos dėl Šiaulių „Gintros“ dalyvavimo UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyre.

Po 13 turų A lygoje pirmauja 33 taškus surinkusi „Gintra“ (po 11 rungtynių), 25 taškus turi MFA „Žalgiris“-MRU (12 rungt.), 20 - Gargždų „Banga“ (13 rungt.), 17 - „Kauno Žalgiris“ (12 rungt.), 13 - FK „Vilnius“ (13 rungt.), 0 - Utenos „Utenis“ (13 rungt.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)