Lietuvos čempionės Šiauliuose vykstančiame atrankos turnyre, trečiadienį pusfinalyje 2:0 (1:0) nugalėjo Estijos čempionę Talino „Flora”.

Kitose atrankos pusfinalio rungtynėse triuškinančią pergalę 7:0 iškovojo Koupavoguro „Breidablik“, įveikusi Farerų salų čempionę Klaksviko „KI“.

Rungtynėse dėl trečios vietos Estijos čempionės 1:0 įveikė Klaksviko „KI“ ekipą.

Finalinėje Čempionių lygos atrankos turnyro dvikovoje „Gintra” jau pačioje rungtynių pradžioje galėjo pasižymėti, bet Rimantė Jonušaitė nepataikė į vartus. Tačiau po to sąlygas aikštėje diktavo Islandijos čempionės ir jau 10 min. „Breidablik“ ekipos puolėja Tiffany Janea Mccarthy po perdavimo iš dešiniojo flango tiksliu smūgiu galva pelnė pirmą įvartį.

Po praleisto įvarčio šiaulietės kiek atkuto ir perėmė iniciatyvą, bet pramušti varžovių gynybos nesugebėjo. O pirmo kėlinio pabaigoje Islandijos čempionės vieną po kito pelnė du įvarčius ir pasiuntė šeimininkes į nokdauną. 42 min. dar kartą galva įvartį pelnė Agla Maria Albertsdottir, o po minutės tolimu smūgiu Šiaulių ekipos vartininkę Gretą Lukjančiukę nuginklavo Aslaug Munda Gunnlaugsdottir.

Antrame kėlinyje „Breidablik“ neleido šiaulietėms atsikvošėti ir 49 min. legionierė iš JAV T. Mccarthy pelnė savo antrą, o komandos - ketvirtą įvartį.

Vilties spindulėliu tapo 50 min. „Gintros” legionierės iš JAV Madison Gibson pelnytas įvartis, bet sugrįžti į žaidimą Lietuvos čempionėms nepavyko.

Antroje rungtynių dalyje totalinę žaidimo kontrolę turėjusioms viešnioms dar du įvarčius pelnė hetriku pasižymėjusi A.M.Albertsdottir, po vieną įvartį pridėjo Heidis Lillyardottir bei Chloe Nicole Vande Velde.

Laimėjusios rungtynes 8:1 Koupavoguro „Breidablik“ futbolininkės užtikrintai žengė į pagrindinį UEFA moterų Čempionių lygos turnyro etapą.

Jame Islandijos čempionėms susitiks su Švedijos čempionėmis - Geteborgo „BK Häcken” futbolininkėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)