Nors „Vilniaus“ ekipa tik šį sezoną pravėrė A lygos duris ir kol kas čempionate užima priešpaskutinę – penktą vietą, tačiau rungtynėse su Lietuvos vicečempionėmis MFA „Žalgiris“-MRU futbolininkėmis debiutantės demonstravo pavydėtiną kovingumą ir užsivedimą. Neatsitiktinai „Vilniaus“ komanda šį sezoną yra vienintelė A lygos ekipa be Šiaulių „Gintros“, kuriai pavyko atimti taškus iš MFA „Žalgiris“-MRU ekipos.

Pirmoji žalgiriečių ir vilniečių akistata įvyko balandžio 18 d. Tada BFA arenoje vykusiose A lygos 3 turo rungtynėse MFA „Žalgiris“-MRU tik po labai atkaklios kovos iškovojo pergalę 1:0. Vienintelį rungtynių įvartį jau per teisėjo pridėtą laiką pelnė Ugnė Lazdauskaitė.

Antrasis MFA „Žalgiris“-MRU ir FK „Vilnius“ susitikimas gegužės 30 d. LEU stadione baigėsi lygiosiomis 1:1. 24 min. įvartį pelnė žalgirietė U. Lazdauskaitė, bet 39 min. 17-metė FK „Vilnius“ puolėja Skaistė Petrauskaitė rezultatą išlygino. Antrame kėlinyje žalgirietės perėmė iniciatyvą ir surengė tikrą varžovių vartų apgultį, bet persverti rezultato joms nepavyko.

Šį sezoną LMFA A lygoje MFA „Žalgiris“-MRU per 11 rungtynių iškovojo 8 pergales, patyrė 2 nesėkmes ir kartą sužaidė lygiosiomis. Iš viso surinkusios 25 taškus žalgirietės čempionate užima antrą vietą. Tuo metu, per 12 rungtynių 10 taškų surinkusi FK „Vilnius“ ekipa A lygos turnyrinėje lentelėje ir toliau žengia penktoje pozicijoje. Vilnietės šiais metais A lygoje iškovojo 3 pergales, patyrė 8 pralaimėjimus ir kartą sužaidė lygiosiomis.

Nors tarpusavio rungtynėse MFA „Žalgiris“-MRU ir FK „Vilnius“ pelnė tik 3 įvarčius, tačiau pagal šį statistikos komponentą ryškią persvarą turi žalgirietės. Jos čempionate pasižymėjo 42 tiksliais smūgiais, tuo metu vilniečių sąskaitoje yra 17 įvarčių. Gynyboje taip pat geriau sekasi MFA „Žalgiris“-MRU ekipai, per 11 rungtynių praleidusiai 14 įvarčių, tuo metu „Vilniaus“ futbolininkėms kamuolį iš savų vartų tinklo teko traukti 25 kartus.

Po vasaros pertraukos į A lygos kovas sugrįžusios komandos kol kas demonstruoja skirtingus rezultatus. MFA „Žalgiris“-MRU 11 ture išvykoje 8:0 įveikė čempionato autsaideres Utenos „Utenio“ futbolininkes, o „Vilnius“ savo aikštėje 0:6 turėjo pripažinti daugkartinių šalies čempionių ir pirmenybių lyderių Šiaulių „Gintros“ pranašumą. 12 ture vilnietės po atkaklios kovos 0:1 nusileido ir Gargždų „Bangos“ ekipai. Tuo metu MFA „Žalgiris“-MRU ir „Gintros“ dvikova buvo nukelta dėl šiauliečių pasirengimo UEFA Čempionių lygos atrankos varžyboms.

MFA „Žalgiris“-MRU treneris Vytautas Lukša teigė, kad trečiąjame sostinės derbyje komandą tenkins tik pergalė. „Mūsų rezultatai ir vieta turnyrinėje lentelėje rodo, kad esame stipresnė komanda. Tačiau tai turi atsispindėti ir žaidime, kitaip sakant, mergino pačios sau privalo įrodyti, kad yra stipresnės už varžoves. Nors šį sezoną su „Vilniaus“ ekipa abi rungtynės buvo gan sunkios, tačiau iš esmės mes sau susikūrėme problemas, neišnaudodami savo progų. O kai neįmuši, tai ir tikėtis pergalės neverta.

Tikiuosi, kad šį kartą merginos prie varžovių vartų žais užtikrintai ir progų nešvaistys. Esame parengę žaidimo planą, jei jo laikysimės, neabejoju, kad pasieksime pergalę. Vis dėlto, tikėtis lengvų rungtynių neverta. Turime būti pasirengusios kietai kovai, žaisti iš visų jėgų ir siekti tik pergalės“, – akcentavo antrą sezoną su MFA „Žalgiris“-MRU ekipa dirbantis V. Lukša.

MFA „Žalgiris“-MRU ir FK „Vilnius“ susitikimas LEU stadione sekmadienį prasidės 12.30 val. LMFA A lygos 13 ture taip pat dar susitiks Utenos „Utenis“ ir Gargždų „Banga“.

Tuo metu Šiaulių „Gintros“ futbolininkės Čempionių lygos atrankos varžybų finale šį šeštadienį grumsis su Koupavoguro „Breidablik“ ekipa iš Islandijos.