Futbolininkas prie komandos prisijungė 2017-ųjų vasarą, įveikęs visas negandas ir traumas. Po sėkmingo etapo Kaune jis 2019-aisiais išvyko į Marijampolės „Sūduvą“, ten laikas nesusiklostė, tad po sezono jis grįžo į Kauną, kur ir rungtyniauja iki pat dabar.

„Lietuviai futbolininkai neturi dešimčių pasiūlymų, tad reikia kiekvieną labai apgalvoti ir išsirinkti. Palaukiau visų variantų ir išsirinkau „Kauno Žalgirį“. Įsiliejimas ilgai neužtruko, trenerių štabas, komanda buvo pažįstama, esu jiems dėkingas, kad padėjo atsitiesti, čia atsigavau ir jiems yra didžiausias dėkingumas“, – savaitės interviu rubrikoje pasakojo žaidėjas.

Nors šiuo metu gydosi traumą, būdamas sveikas G. Sirgėdas neretai išsiskiria individualiu meistriškumu ir yra vadinamas vienu iš komandos lyderių. Pats jis tokios atsakomybės nesikrato ir teigia, jog stiprų impulsą suteikia pasitikėjimas iš aplinkos.

„Yra didelis pasitikėjimas ir iš trenerių, kad turiu nemažą vaidmenį komandoje. Pratęsus sutartį komandoje jau jautiesi nebe naujoku, komfortiškai, užtikrintai ir smagiai“, – mintimis dalinosi futbolininkas.

Įdomu tai, kad 2017-ųjų pirmoje pusėje futbolininkas apskritai buvo pristabdęs savo sportinę karjerą. Sustabdymas nebuvo atsitiktinis – žaidėjas norėjo visiškai atsistatyti po jį kamavusių traumų.

„Daugiausia laiko aiškinausi, kaip išgydyti tą traumą, nes mintis buvo viena – likti futbole. Žinoma, abejonių buvo visokių, bet nebuvo taip, kad pasiryžčiau kažką keisti. Buvo laikas padirbėti su savimi, psichologiškai ir dar labiau pasiaiškinti dėl tos traumos.

Kai kartojasi, pradedi ieškoti ir galvoti, kodėl tai vyksta, o tai leido paieškoti naujų variantų bei sprendimo būdų“, – apie nelengvą savo gyvenimo etapą kalbėjo futbolininkas.

Vaizdo įraše – daugiau G. Sirgėdo minčių apie grįžimą į Lietuvos rinktinę, legionieriaus kelią bei ekipos ambicijas šiame sezone.