Kovoje dėl patekimo į grupių etapą žalgiriečių laukia akistata su Norvegijos čempionu Budės „Glimt“.

Europinėse kovose sutikti pažįstamą varžovą nėra itin įprasta, tačiau „Žalgiriui“ burtai būtent tai Ne tik tą patį, bet ir mažokai pasikeitusį. Skirtingai nei „Žalgiris“, kuriame liko tik keli tie patys žaidėjai.

Norvegijoje vykusiose rungtynėse pernai žaidė Saulius Mikoliūnas, Hugo Videmontas, I. Tatomirovičius, Nemanja Ljubisavljevičius, Marko Karamarko ir Mantas Kuklys.

Tiesa, šį kartą M. Karamarko tikrai nežais dėl sunkios traumos, o N. Ljubisavljevičius pirmąją akistatą praleis dėl gautų trijų įspėjimų šio sezono UEFA turnyrų atrankoje.

„Tai ta pati komanda, su tuo pačiu žaidimo stiliumi, mentalitetu, taktika, žaidimo konceptu. Jie puolime prarado pora žaidėjų, tačiau vis tiek turi daug individualiai stiprių žaidėjų, kurie gali tau sukelti problemų, jei leisi jiems turėti erdvės. Laukiame aukšto intensyvumo rungtynių su daug greitų atakų, – kalbėjo I. Tatomirovičius – Tiksliai suvokiame koks varžovas laukia. Gerbiame juos, tačiau reikia tikėti ir savimi.

Skirtumas nuo praėjusių metų tas, kad dabar žaisime dvejas rungtynes. Reikia daug kantrybės, daug sunkaus darbo, kad pasisektų ir pavyktų prasibrauti į grupių etapą. Jie labai disciplinuoti, tačiau jų gretas galima pralaužti individualiomis pastangomis. Be to, mes turime daugiau patyrusių žaidėjų.“

„Šios ekipos žaidėjai ne vienerius metus yra kartu. Komanda žaidžia drausmingai, yra mobili. Greitai reaguoja į kamuolio praradimą, atakos pradžią. Atakuoja didelėmis pajėgomis. Tačiau turi ir savo minusų“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas.

Vladimiras Čeburinas

Prieš savaitę „Žalgiris“ namuose 0:1 nusileido Slovėnijos čempionui Murska Sobotos „Mura“. Paklausti apie tai Vilniaus komandos nariai pripažino, jog tai buvo labai apmaudu.

„Buvome geresnė komanda per abejas rungtynes. Žinoma, pirmose rungtynėse buvo skirtingi kėliniai, bet turėjome labai geras progas. Tačiau tikrai nusipelnėme laimėti namų rungtynėse, – teigė I. Tatomirovičius – Futbole yra labai mažai laiko džiaugtis ar liūdėti, rungtynės buvo vos prieš savaitę.

Jei pralaimi stipresniam varžovui – tuomet lengviau. Tačiau jei pralaimi sukūręs tiek daug progų – sunkiau. Reikia poros dienų atsigauti po visko. Tačiau esame stipri komanda, turime gerą mentalitetą. Rūbinėje atmosfera labai gera. Tikiuosi, jog tuos įvarčius kurių neįmušėme prieš „Mura“ pavyks įmušti rytojaus rungtynėse.“

„Prieš rungtynes su „Mura“ namuose jautėmės užtikrintai. Parodėme gerą futbolą, tačiau neįmušėme įvarčių. Tas pralaimėjimas buvo psichologinis smūgis.

Žaidėme namie ir turėjome gerą šansą įgyvendinti savo tikslus. Turėjome didelę kamuolio kontrolę, bet ne visuomet tai nulemia pergalę. Tačiau einame toliau, galvojame apie ateitį.

Daug kalbėjomės su žaidėjais, kad laikas eina pirmyn. Reikia galvoti ne apie tai kas buvo, o kaip žaisti prieš kitą varžovą“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Pasak I. Tatomirovičiaus pastaroji ir ankstesnė dvikova prieš Budapešto „Ferencvaros“ suteikė patirties: „Sužaidėme 6 rungtynes Europos turnyruose. Turime naujų žaidėjų, bet visi iš esmės pažįsta vieni kitus ir tiki savo galimybėmis.

Prieš rungtynes negali žinoti kas bus, kai varžovas naujas. Netgi nepaisant nesėkmės prieš „Ferencvaros“ parodėme, kad galime įspausti juos į kampą ir žaisti savo žaidimą. Jiems liko tik kontratakuoti. Praleidome jų kontratakas, galbūt buvome kiek naivūs, tačiau net tose rungtynėse parodėme, kad nėra priežasčių ko nors bijoti.“

„Žalgirio“ ir „Glimt“ dvikova vyks ketvirtadienį Vilniuje nuo 20 val. LFF stadione. Bilietus į rungtynes platina „Bilietai.lt”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)