Atsakomųjų rungtynių pirmo kėlinio pradžioje „Mura“ ekipai užteko vieno perdavimo iš krašto, kad prie „Žalgirio“ vartų atsidūręs gynėjas Žiga Kousas liktų visiškai laisvas ir 12 min. netrukdomas nukreiptų kamuolį į tinklą.

Antrame kėlinyje „Žalgiris“ turėjo ne vieną gerą galimybę, tačiau varžovų gynybos taip ir nepavyko pralaužti.

Po rungtynių žalgiriečiams beliko stvertis už galvų, o „Mura“ žaidėjai triumfavo bei dėkojo juos iki sostinės atlydėjusiai sirgalių grupelei.

Vilniaus ekipos strategas Vladimiras Čeburinas neslėpė nusivylimo: praleista gera galimybė.

„Rungtynes pradėjome užtikrintai, tinkamai nusiteikę, bet vienoje atakų nepavyko apsiginti, varžovai įmušė įvartį, nors baudos aikštelėje buvo pakankamai gynėjų.

Po praleisto įvarčio sutrikome, žaidėjai išsimušė iš vėžių, pamesdavo savo pozicijas, o varžovai gynėsi labai gerai.

Nors pavykdavo su kamuoliu priartėti prie baudos aikštelės, tačiau nepavykdavo paskutinėje atakos fazėje, svečių gynyba neleido susikurti geresnių progų.

Antrame kėlinyje daug valdėme kamuolį. Turėjome galimybių, tačiau neretai klydome perduodami kamuolį ir nepavyko pasižymėti. Per abejas rungtynes sukūrėme pakankamai progų, tačiau jei neįmuši, negali tikėtis pergalės“, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Neretai žalgiriečiams koją pakišdavo jų pačių klaidos ar netikslūs perdavimai. V. Čeburinas tai aiškino didžiuliu noru laimėti, o tai konvertavosi į naudos neatnešusį skubėjimą.

„Labai norėjome įmušti ir laimėti, tačiau tas didžiulis noras mums pakišo koją. Nereikia pamiršti, kad „Mura“ gynėsi dideliais pajėgumais ir griovė mūsų žaidimą. Lyginant su pirmosiomis rungtynėmis, tikėjome, jog žaisdami namie ir palaikomi savų sirgalių pasieksime pergalę.

Negaliu sakyti, kad žaidėjai nesistengė, tačiau neįmuštas įvartis mums neleidžia žengti tolyn“, – priminė „Žalgirio“ vairininkas.

Anot stratego, dabar visas dėmesys į savaitgalį artėjančias A lygos rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“, bet žinoma, nebus užmirštas ir artėjantis norvegų testas.

Vilniaus klubas pakeliui į Europos Konferencijų lygą dar turės pranokti Budės „Glimt“ (Norvegija) ekipą.

Šis vardas Lietuvos čempionams nežada nieko gero. Pernai Europos lygos atrankoje norvegai namuose įveikė vilniečius 3:1, prieš tai eliminavo ir „Kauno Žalgirį“ triuškinančiu rezultatu 6:1.

„Negaliu atsakyti, ar stipresnė norvegų komanda už slovėnus, dar analizuosime priešininkus, bet noriu pasakyti, jog „Mura“ mums buvo įveikiama ir mes turėjome ją nugalėti“, – pabrėžė V. Čeburinas.

Jam pritarė ir komandos kapitonas Saulius Mikoliūnas, ketvirtadienio rungtynėse pasigedęs fortūnos šypsnio.

„Net sunku kuo tai paaiškinti, nemanau, kad pritrūkome meistriškumo, tikrai susikūrėme daug progų. Tokias privalome realizuoti ir jas paversti įvarčiais, jei norime kažką pasiekti. Nežinau, ką kaltinti, gal fortūną, bet futbole yra paprasta taisyklė: jei nori laimėti, privalai mušti įvartį“, – kalbėjo S. Mikoliūnas.

Veteranas teigė, jog „ant popieriaus“ Norvegijos klubas yra pajėgesnis už slovėnus, tačiau ir pastarieji pademonstravo aukštos klasės gynybą.

„Laukia kitokio pobūdžio rungtynės. „Glimt“ ekipa mėgsta labiau kontroliuoti kamuolį, atakuoti, keisis ir mūsų taktika“, – prognozavo S. Mikoliūnas.

Žalgiriečiai tarptautinį sezoną pradėjo Čempionų lygos kvalifikacijoje, kurioje iš pradžių eliminavo Belfasto „Linfield“ iš Šiaurės Airijos (3:1 ir 2:1), bet vėliau nusileido stipriausiai Vengrijos komandai Budapešto „Ferencvaros“ (0:2 ir 1:3).

Analogišku keliu žygiavo ir „Mura“, 1:0 ir 5:0 pranokusi Tetovo „Škendija“ (Šiaurės Makedonija), tačiau suklupusi ties Valdo Dambrausko treniruojamų Bulgarijos čempionų Razgrado „Ludogorec“ barjeru (0:0 ir 1:3).

Tuo metu Slovėnijos čempionai paskutiniajame Europos lygos atrankos etape stos į kovą su bronziniu Austrijos pirmenybių prizininku Graco „Sturm“. Net jei šio barjero įveikti nepavyktų, tarptautinis sezonas tęstųsi šiemet įkurtos trečios pagal pajėgumą UEFA Europos Konferencijų lygos grupių etape.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)