Pirmasis mačas Slovėnijoje prieš savaitę baigėsi lygiosiomis 0:0.

Vienintelį įvartį ketvirtadienį svečiams jau 12-ą min. pelnė gynėjas Žiga Kousas.

Po ankstyvo šalto dušo vilniečiai nuolat spaudė oponentus ir uždegė ne vieną gaisrą prie pastarųjų vartų. Geriausią progą vėjais antrame kėlinyje paleido puolėjas Josipas Tadičius, nesugebėjęs tiksliai smūgiuoti iš kelių metrų atstumo.

Dvikovos pabaigoje „Žalgiris“ buvo visiškai uždaręs slovėnus jų baudos aikštelėje, vis dėlto šie gindamiesi iš paskutiniųjų atsilaikė.

Tiesa, nuogi skaičiai neatspindi šeimininkų dominavimo aikštėje. Abi ekipos ketvirtadienį atliko po 13 smūgių, o į vartų plotą „Mura“ netgi pataikė dažniau (atitinkamai 3 ir 2).


„Mura“ paskutiniajame Europos lygos atrankos etape stos į kovą su bronziniu Austrijos pirmenybių prizininku Graco „Sturm“. Net jei šio barjero įveikti nepavyktų, tarptautinis slovėnų sezonas tęstųsi šiemet įkurtos trečios pagal pajėgumą UEFA Europos Konferencijų lygos grupių etape.

Savo ruožtu, „Žalgiris“ pakeliui į Europos Konferencijų lygą dar turės pranokti Budės „Glimt“ (Norvegija). Pastaroji komanda ketvirtadienį pasiekė revanšą prieš „Priština“ (Kosovas) 2:0 ir žengė į kitą etapą bendru santykiu 3:2.

„Glimt“ vardas Lietuvos čempionams nežada nieko gero. Pernai Europos lygos atrankoje norvegai namuose įveikė vilniečius 3:1, prieš tai eliminavo ir „Kauno Žalgirį“ triuškinančiu rezultatu 6:1.

„Žalgiris“ 0 – 1 „Mura“
12' [0 – 1] Žiga Kousas

Lyginant su praėjusia akistata, žalgiriečių vairininkas Vladimiras Čeburinas starto sudėtyje atliko du pakitimus: vietoje Ovidijaus Verbicko mačą pradės Tomislavas Kišas, o atakų smaigalyje Jakubą Sylvestrą pakeitė Josipas Tadičius.

„Žalgirio“ starto sudėtis: Edvinas Gertmonas; Saulius Mikoliūnas, Elhadji Pape Diaw, Nemanja Ljubisavljevičius, Joelis Bopesu; Ogenyi Onazi, Tomislavas Kišas, Karolis Uzėla; Francisas Kyeremeh, Hugo Videmontas, Josipas Tadičius.

Žalgiriečiai tarptautinį sezoną pradėjo Čempionų lygos kvalifikacijoje, kurioje iš pradžių eliminavo Belfasto „Linfield“ iš Šiaurės Airijos (3:1 ir 2:1), bet vėliau nusileido stipriausiai Vengrijos komandai Budapešto „Ferencvaros“ (0:2 ir 1:3).

Analogišku keliu žygiavo ir „Mura“, 1:0 ir 5:0 pranokusi Tetovo „Škendija“ (Šiaurės Makedonija), tačiau suklupusi ties Valdo Dambrausko treniruojamų Bulgarijos čempionų Razgrado „Ludogorec“ barjeru (0:0 ir 1:3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)