Praėjusio sezono Čempionų lygos laimėtojai daugiau laiko kontroliavo kamuolį (56 % – 44 %), atliko net 21 smūgį, iš jų 7 kartus kamuolys skriejo į vartų plotą, tačiau to nepakako, jog T. Tuchelio auklėtiniai Supertaurės mače tiek per pagrindinį rungtynių laiką, tiek pratęsime įveiktų Europos lygos nugalėtoją „Villareal“ (1:1).

Trofėjaus savininkas paaiškėjo po 11 m baudinių serijos, kurioje lemiamu metu suspindo aikštėje tik 119 minutę pasirodęs 26-erių vartininkas K. Arrizabalaga.

Baudinių serijos metu ispanas elgėsi drąsiai, buvo aktyvus, ir tai pasiteisino.

Vartininkas atrėmė Aissa Mandi ir Raulio Albiolo smūgius, o „Chelsea“ seriją laimėjo 6-5.


Po atremto lemiamo baudinio vartininkas akimis pasitiko atlekiančius savo komandos draugus, kurie netrukus sveikino Supertaurės mačo herojų.

„Chelsea“ strategas T. Tuchelis atskleidė, jog idėja į aikštę baudinių serijai mesti K. Arrizabalagą kilo dar vasarį.

„Tai nebuvo spontaniška“, – prisipažino strategas.

„Apie tai kalbėjome su vartininkais po pirmųjų taurės rungtynių su „Barnsley“. Kepa turi geriausią atremiamų baudinių statistiką. Duomenimis pasidalijo komandos analitikai ir vartininkų treneriai. Kalbėjomės su žaidėjais, rodėme skaičius, pasakėme jiems, jog toks scenarijus realus, jei žaisime atkrintamosiose ir reikės mušti baudinius“, – kalbėjo T. Tuchelis.

Kepa Arrizabalaga, Edouard Mendy

Iš pakeisto E. Mendy nebuvo jokio nepasitenkinimo signalo, palikdamas aikštę apkabino Kepą, o vėliau po rungtynių prisipažino, jog tokia situacija jam jokia staigmena.

„Esu laimingas, nes laimėjome. Nuo praėjusių metų žinojau, jog gali nutikti tokia situacija, jog jei Kepa žengs į aikštę, jis galės padėti komandai“, – teigė E. Mendy.

„Yra nuostabu, kaip Edouardas tai priėmė, – džiaugėsi strategas. – Jokios arogancijos ir nusivylimo, jis buvo laimingas, jog tą padarė dėl komandos“, – pridūrė T. Tuchelis.

Praėjusiame sezone vietą startinėje sudėtyje praradęs K. Arrizabalaga teigė, jog tai nėra tipiška situacija.

„Mes baudinių seriją pasiekėme po fantastiško Edouardo darbo. Galiausiai mes laimėjome ir esame labai laimingi.

Aš buvau pasiruošęs baudiniams, žinojau, jog man gali tekti saugoti vartus lemiamos serijos metu.

Stengiausi būti pasiruošęs tiek fiziškai, tiek psichologiškai“, – kalbėjo K. Arrizabalaga.

Futbolo ekspertai žavėjosi netipišku T. Tuchelio sprendimu. Buvęs „Chelsea“ vidurio saugas Joe Cole'as teigė, jog T. Tuchelis tiesiog negali suklysti.

„Viskas, ką jis daro, veikia. Mes jau aptarėme gerą E. Mendy žaidimą, bet Kepa buvo fantastiškas“, – teigė buvęs futbolininkas.

„Akivaizdu, Tuchelis žinojo tai, ko men nežinojome. Prieš kiekvieną baudinį Kepa drąsiai žvelgė varžovui į akis, jis turėjo informacijos apie juos. Kepa pademonstravo tvirtą charakterį“, – kalbėjo buvęs Anglijos rinktinės gynėjas Rio Ferdinandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)