Pirmame kėlinyje po puikaus Kai Havertzo perdavimo iš krašto „Chelsea“ į priekį 27 min. išvedė iš Maroko kilęs saugas Hakimas Ziyechas.

Tačiau įvarčio autorius pirmo kėlinio pabaigoje po susidūrimo su varžovu patyrė peties traumą ir buvo priverstas palikti aikštę. Jį pakeitė Christianas Pulisičius.

Antrame kėlinyje po gražios kombinacijos ir Boulaye Dia rezultatyvaus perdavimo 73 min. rezultatą išlygino Gerardas Moreno.


Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 1:1, komandos santykius aiškinosi pratęsime. Per jį taip pat nugalėtojas nepaaiškėjo. Komandų žaidėjai stojo prie 11 m žymos ir baudinių serijoje testavo savo nervus.

Lemtingi tapo septintieji smūgiai. „Chelsea“ gretose tiksliai kamuolį į vartus siuntė vokietis Antonio Ruedigeris, „Villareal“ ekipoje Raulio Albiol smūgį sulaikė pratęsimo pabaigoje aikštėje po keitimo pasirodęs vartininkas Kepa Arrizabalaga.

„Chelsea“ gretose pirmo baudinio nerealizavo Kai Havertzas, „Villareal“ ekipoje Aissa Mandi bandymą sulaikė tas pats K. Arrizabalaga.


Rezultatas

„Chelsea“ 6 – 5 „Villareal“ (po baudinių serijos)

27' [1:0] Hakim Ziyech

73' [1:1] Gerard Moreno

Baudinių serija

Kai Havertz 0 – 1 Gerard Moreno

Cesar Azpilicueta 1 – 1 Aissa Mandi

Marcos Alonso 2 – 1 Pervis Estupinan

Mason Mount 3 – 2 Moi Gomez

Jorginho 4 – 3 Daniel Raba

Christian Pulisič 5 – 4 Juan Foyth

Antonio Ruediger 6 – 5 Raul Albiol

Po baudinių serijos 6:5 pergalę iškovojo „Chelsea“ klubas.


„Chelsea“ klubas penktą kartą kovojo dėl Supertaurės, ją taip pat buvo laimėjęs 1998 m.
„Villareal“ ekipa pirmą kartą stojo į kovą dėl šio trofėjaus.

Laimėtojas ne tik į viršų kėlė gražuolę taurę, bet ir klubo sąskaitą papildė 5 mln. eurų suma, pralaimėjusiam atiteko 3,8 mln. eurų čekis.

Pernai pergalingai sezoną pradėjo Miuncheno „Bayern“. Daugiausiai Supertaurės titulų – po 5-is – yra iškovojusi „Barcelona“ ir „Milan“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)