Lietuvos čempionai startavo nelengvai, bet pirmajame kėlinyje išnaudojo savo progą ir įgijo įvarčio persvarą, o po pertraukos žaidė solidžiau ir pasižymėjo dukart.

„Padarytas žingsnis į priekį. Sunku persiorientuoti nuo Europos rungtynių į nacionalinį čempionatą. Tai visuomet būna nemaža problema. Bravo žaidėjams. Nors kai kuriuose epizoduose daug prarasdavome kamuolį tačiau pavyko susikaupti, perimti rungtynių kontrolę.

Tiesa, ir varžovas turėjo progų. Dėl to bravo T. Dukai. Vartininkas šiandien sužaidė itin gerai. Visa komanda sugebėjo persilaužti. Pirmajame kėlinyje iš karto nesugebėjome gerai įsižaisti Daug kamuolių praradome aikštės viduryje, tai visuomet sukelia problemų.

Tačiau šaunuoliai jog susikoncentravome, po pokalbių rūbinėje padarėme keitimų. Po to aikštėje atrodėme geriau. Antrajame kėlinyje pavyko geriau organizuoti žaidimą, įmušti įvarčius. Tai visada malonu“, – dvikovą reziumavo V. Čeburinas.

Trečiąjį įvartį pelnęs saugas Gustas Jarusevičius sakė, jog komandai galėjo atsiliepti ir nuovargis, ir susižaidimo stoka – pirmąjį kėlinį pradėjo šeši futbolininkai, kurie paskutinėse rungtynėse nežaidė arba tai darė po keitimo.

„Rungtynės sudėtingos. Europos varžybų maratonas sunkus, Jaučiasi nuovargis. Yra kas pasikeitė, išėjo žaisti nauji žaidėjai. Kai kas pavargę, nauja sudėtis, trūksta. Tas galėjo atsiliepti. Bet pergalė yra pergalė. Įmušėme įvarčių, išnaudojome progas, einame tolyn. Viskas tvarkoje, parodėme kad galima laimėti bet kokiu būdu“, – kalbėjo futbolininkas.

„Žalgirio“ gretose debiutavo ir naujokas iš Austrijos Mario Paveličius. Krašto gynėjas po pirmojo kėlinio buvo pakeistas, bet treneris neskubėjo kritiškai vertinti debiutanto.

„Tai adaptacinis periodas, jis dar tik savaitę komandoje. Tai atsiliepė jo veiksmams aikštėje. Tačiau jis kvalifikuotas žaidėjas, dėl to su viltimi žvelgiame į ateitį. Vis dėlto šiandien pirmajame kėlinyje daug kas klydo, ne tik jis. Nepaisant to, manome, jog jis mums pagelbės“, – kalbėjo V. Čeburinas.

Treneris sakė, jog pastaruoju metu vis daugiau žaidimo laiko gaunantis G. Jarusevičius to nusipelnė savo darbu treniruotėse.

„Jis treniruotėse demonstruoja, jog yra pasiruošęs ir nori žaisti. Todėl jis gauna žaidimo laiko tiek Europos lygoje, tiek Čempionų lygoje – kad ir nedaug. Tai pavyzdys visam jaunimui, kuris su mumis treniruojasi. Įdomus žaidėjas, jis stengiasi, dėl to juo tikime“, – teigė treneris.

18 metų futbolininkui tai buvo pirmas įvartis šį sezoną ir vos trečiasis A lygoje. Paskutinį kartą jis buvo pasižymėjęs beveik prieš dvejus metus.

„Ilgai lauktas įvartis. Senai įmušiau. Laukiau, pasinaudojau proga, priėmiau kamuolį. Apsisukau, turėjau galimybę mušti, pramušiau ir pataikiau. Tai prideda motyvacijos siekti užsibrėžtų tikslų ir mušti kuo daugiau“, – kalbėjo iš Alytaus kilęs žaidėjas.

Ketvirtadienį „Žalgiris“ grįžta į Europos lygos kovas ir namuose susitiks su „Mura“ klubu. Pirmos trečio atrankos etapo rungtynės Slovėnijoje baigėsi lygiosiomis 0:0. Pergalės atsakomajame susitikime atveju Vilniaus klubas garantuotų sau vietą mažiausiai UEFA Konferencijos lygos grupių etape.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)