Susitikimą aktyviau pradėjo svečiai iš Gargždų, pirmąsias penkiolika minučių žaidę agresyviau ir kėlę didesnę grėsmę vos antrąsias rungtynes „Žalgirio“ komandoje žaidusio vartininko iš Kroatijos Tomislavo Dukos ginamiems vartams.

Visgi pirmasis rungtynių įvartis krito į „Bangos“ vartų tinklą – septynioliktą susitikimo minutę po Francio Kyeremeh rezultatyvaus perdavimo kamuolį vienu lietimu į vartus dešine koja nukreipė Josipas Tadičius. Legionieriui iš Kroatijos tai buvo pirmasis įvartis A lygos pirmenybėse nuo gegužės 11-os dienos.

Arčiausiai išlyginamojo įvarčio svečiai atsidūrė 28-ą minutę, kai po japono Shogo Yoshikawos perdavimo iš kairiojo krašto vienas prieš vartininką su kamuoliu iššoko Robertas Vėževičius. Savojo šanso 35-erių metų futbolininkui išnaudoti nepavyko – dar sykį užtikrintai sužaidė „Žalgirio“ vartininkas Duka.

Nepaisant į pertrauką išsineštos persvaros, šeimininkai antrojo kėlinio pradžioje į aikštę žengė su pastebimai aukštesne energija ir jau 49-ą minutę padvigubino savo turimą pranašumą. Po gražios komandinės kombinacijos pasižymėjo tik po pertraukos aikštėje pasirodęs slovakas Jakubas Sylvestras.

Rezultatyvų perdavimą antrajam įvarčiui atliko prancūzas Hugo Videmontas. Vilniečių saugui tai buvo jau ašuntasis rezultatyvus perdavimas šių metų pirmenybėse – pagal šį rodiklį žalgirietis pirmauja visoje A lygoje.

Neilgai trukus „Žalgirio“ strategas Vladimiras Čeburinas atliko dar vieną žaibiškų dividendų komandai atnešusį keitimą. Antrąjį įvartį sukūręs Videmontas 60-ą minutę užleido vietą aikštėje aštuoniolikmečiui Gustui Jarusevičiui, kuriam pasižymėti pavyko aikštėje praleidus vos dešimt minučių.

Greitos kontratakos metu jaunasis saugas baudos aikštelėje sumaniai praleido kamuolį, suklaidino varžovą ir simpatišku smūgiu kaire koja kamuolį žema trajektorija pasiuntė į tolimąjį Igno Driomovo ginamų vartų kampą.

20 rungtynių sužaidęs „Žalgiris“ po šios pergalės savo sąskaitoje turi 44 taškus ir minimaliai lenkia pagrindinius konkurentus kovoje dėl čempionų titulo Marijampolės „Sūduvą“. Tašku mažiau surinkę suvalkiečiai yra sužaidę vienomis rungtynėmis daugiau.

Savo ruožtu, 24 susitikimus sužaidusi „Banga“ turnyro lentelėje užima priešpaskutinę devintą vietą. 21 tašką surinkę gargždiškiai lenkia tik Kėdainių „Nevėžį“ (9 taškai) ir tašku atsilieka nuo laipteliu aukščiau žengiančios Alytaus „Dainavos“ (22 taškai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)