Rezultatyviausias visų laikų Belgijos rinktinės puolėjas „Chelsea“ klube pradėjo savo legionieriaus karjerą. Briuselio „Anderlecht“ 2011-ais palikęs futbolininkas į Londoną atvyko už 12 milijonų eurų išpirkos sumą.

Debiutiniame savo sezone tuomet vos 18-os metų sulaukęs belgas „Premier“ lygoje sužaidė tik 10 rungtynių, per kurias įvarčiais pasižymėti jam nepavyko. Sezono pabaigoje „Chelsea“ pirmą kartą klubo istorijoje iškovojo Čempionų lygos taurę, tačiau Lukaku atsisakė ją kelti į viršų ar su ja fotografuotis, kadangi nesijautė prisidėjęs prie komandos triumfo.

Po sezono belgas nuomos pagrindais prisijungė prie „West Bromwich Albion“ vienuolikės ir vidurio Anglijos klubui 2012-13 metų sezone pelnė net 17 įvarčių. Sėkminga stažuotė WBA ekipoje patraukė „Everton“ dėmesį – ateinantį sezoną į mėlynąjį Liverpulio klubą išnuomotas puolėjas pasižymėjo 15 įvarčių ir padėjo komandai užimti penktą vietą „Premier“ lygos turnyro lentelėje.

2014-ų metų liepą Lukaku paliko Londoną ir tapo pilnaverčiu „Everton“ nariu, o už jo parašą naujasis jo klubas „Chelsea“ ekipai nepagailėjo sumokėti tuo metu klubui rekordinę 28 milijonų svarų sumą.

Per artimiausius trejus Liverpulyje praleistus metus puolėjas tapo rezultatyviausiu „Everton“ žaidėju „Premier“ lygos eroje – per keturis klube praleistus sezonus belgas viso sumušė net 68 įvarčius.

Žaidėjo sėkmė „Premier“ lygoje bei Belgijos rinktinėje užtarnavo jam 90 milijonų svarų vertės persikėlimą į „Manchester United“. Tiesa, šis Lukaku karjeros etapas žaidėjui nesusiklostė – 28 įvarčiais vietinėse pirmenybėse per dvejus metus pasižymėjęs puolėjas 2019-ų rugpjūtį už 80 milijonų eurų persikėlė į Milano „Inter“ klubą.

Italijoje gražiausiomis spalvomis sužydėjęs puolėjas pastarajame „Serie A“ sezone pasižymėjo 24 įvarčiais ir 11 rezultatyvių perdavimų bei padėjo „Inter“ po vienuolikos metų pertraukos tapti šalies čempionais. Daugiau įvarčių nei Lukaku Italijos čempionate pernai pelnė tik Turino „Juventus“ puolėjas Cristiano Ronaldo (29).

59 įvarčius Belgijos rinktinei per vienuolika jai atstovautų metų pelnęs puolėjas Milane perėjo pirmąją medicininės patikros dalį ir, remiantis britų žiniasklaida, jau šią savaitę atvyks į Londoną. Už Lukaku „Chelsea“ sutiko pakloti klubui rekordinę 115 milijonų eurų sumą.

Skelbiama, jog belgas su londoniečiais sutarė dėl penkerių metų trukmės kontrakto, pagal kurį jo atlyginimas „Chelsea“ klube sieks 250 tūkst. svarų per savaitę. Italijos čempionai žaidėją parduoti nusprendė dėl klubą kamuojančios finansinės krizės.

Lukaku sugrįžimo į Londoną procesą „Inter“ kiek užvilkino dėl siekio rasti puolėjui adekvatų pakaitalą. Vietoj belgo į Milaną atvykti turėtų ilgametis Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės puolėjas Edinas Džeko, pastarąjį sezoną praleidęs „AS Roma“ ekipoje.

„Sky Sports“ taip pat praneša, jog čempionų titulą ginsiantis Milano klubas domisi galimybe įsigyti Bergamo „Atalanta“ atstovaujantį Kolumbijos rinktinės puolėją Duvaną Zapatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)