Netrukus L. Messi oficialiai pats patvirtino, kad palieka „Barcelonos“ klubą, kuriame žaidė visą savo profesionalo karjerą – nuo 2004-ųjų.

Dar ketvirtadienį pats klubas oficialiai įvardijo priežastį, kodėl L. Messi palieka Katalonijos sostinę. Priežastis – taupymo režimas. Klubas ir žaidėjo agentai nerado sprendimų dėl milžiniškos jo sutarties, kuri baigė galioti šią vasarą.

„Tiesa yra tokia, kad aš nežinau, ką pasakyti. Per paskutines dienas daug galvojau, ką kalbėsiu, tačiau žodžius rasti buvo labai sudėtinga. Aš beveik visą savo gyvenimą praleidau čia ir neįsivaizduoju, kas laukia toliau. Aš nesu pasiruošęs visai šiai situacijai“, – susivaldęs kalbėti pradėjo L. Messi.

Vėliau futbolininkas kiek atsipalaidavo ir ėmė kalbėti drąsiau. L. Messi viešai pripažino, kad norėjo likti „Barcelonos“ klube ir Katalonijoje toliau gyventi su visa šeima, todėl tokia įvykių eiga jam buvo labai netikėta.

„Taip, praėjusią vasarą buvo daug problemų, tačiau dabar aš tvirtai žinojau, kad noriu čia likti, noriu čia toliau gyventi su savo šeima. Dabar po 21-erių metų aš palieku Barseloną kartu su savo trimis argentiniečiais-katalonais vaikais. Aš nepaprastai dėkingas šiam miestui, visiems sirgaliams, apskritai visiems, kurie mane supo visą karjerą. Tiesą sakant, niekada negalvojau, kad teks atsisveikinti. Šitam klubui atidaviau viską“, – dėstė L. Messi.

„Man tikria labai sunku. Bet reikia kažkokiu būdu susiimti ir žvelgti į priekį. Galbūt vieną dieną aš dar galėsiu čia sugrįžti, to labai norėčiau“, – pažymėjo futbolininkas.

Taupymo režimą jungianti „Barcelona“ tikėjosi palengvinti savo finansinę naštą atsikratydama kitų žaidėjų ir pritraukdama naujų rėmėjų, tačiau suderinti pozicijų taip ir nepavyko.Viešai apie skyrybas su savo superžvaigde penktadienį paskelbęs klubas apkaltino Ispanijos lygą „dėl ekonominių ir struktūrinių kliūčių, kurios neleidžia realizuoti abiejų pusių rodomo noro tęsti bendradarbiavimą“.

Konkrečiau „Barcelona“, pastaruoju metu įsitraukusi į užkulisių kovą su UEFA dėl nepavykusio Superlygos projekto, nedetalizavo, ką turi omenyje. Faktas toks, kad Ispanijoje galiojančios finansinės drausmės taisyklės įpareigoja klubus riboti išlaidas žaidėjų atlyginimams.

Šią situaciją kiek plačiau pakomentuoti paprašytas L. Messi teigė:

„Iš savo pusės aš padariau viską, kas įmanoma, o „Barcelona“ visko padaryti negalėjo dėl „La Liga“ pozicijos. Apie mane buvo prikalbėta daug dalykų, bet aš tikrai stengiausi likti, to norėjau. Deja, tai nebuvo įmanoma.“

Jis tvirtino iki paskutinės minutės tikėjęs, jog su klubu pavyks pasirašyti naują kontraktą, tačiau klubo prezidentas Joanas Laporta galų gale patvirtino, kad sutarties sudaryti šiuo metu nėra galimybių.

„Klubas tiesiog turi pernelyg daug skolų ir prezidentas man tai paaiškino, – pridūrė L. Messi. – Tai yra vienas iš sunkiausių mano gyvenimo momentų.“

Anot L. Messi, nepadėjo net ir jo paties siūlymas susimažinti atlyginimo dydį.

Paklaustas, kur pakryps jo karjera, L. Messi gūžtelėjo pečiais. „Po paskelbimo, kad aš palieku klubą, sulaukiau ne vieno skambučio. PSG? Yra tokia galimybė, tačiau kol kas nieko konkretesnio. Kalbamės apie daugybę dalykų“, – sakė jis.

Tiesa, Anot Prancūzijos leidinio „L'Equipe“, L. Messi jau yra susitaręs su PSG ir artimiausiu metu Paryžiuje jam bus atliekamas medicininis patikrinimas.


Po spaudos konferencijos L. Messi taip pat buvo palydėtas plojimas, lauke jo laukė šimtai „Barcelonos“ klubo gerbėjų.

Žaisdamas „Barcelonos“ komandoje L. Messi iš viso pelnė 672 įvarčius. Vienu geriausių visų laikų pasaulio futbolininkų laikomas L. Messi su „Barcelonos“ komanda 10 kartų laimėjo Ispanijos čempionatą, 4 – UEFA Čempionų lygą.

Remiantis žiniasklaidos skelbta informacija, L. Messi prieš tai buvo sutikęs su Barselonos klubu sudaryti naują penkerių metų trukmės kontraktą, pagal kurį būtų uždirbęs dvigubai mažiau nei anksčiau.

Tiesa, argentinietis „Barcai“ vis tiek būtų tapęs sunkiai pakeliama finansine našta. Mat ankstesnės puolėjo sutarties vertė buvo net 500 mln. eurų – per metus jis uždirbdavo po maždaug 125 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)