„Mura“ ir „Žalgirio“ akistata Slovėnijos čempionų aikštėje po permainingos kovos baigėsi be įvarčių.

„Žinojome, ką mums reikia daryti, statėme savo žaidimo planą pagal tai kaip rungtyniauja „Mura“. Pirmame kėlinyje mums geriau pavyko tai, ko norėjome, ką sugalvojome. Tačiau gali būti, kad tie momentai kurių neišnaudojome, sujudino varžovus. Pirmąjį kėlinį sužaidėme pakankamai gerai“, – kalbėjo Lietuvos čempionų treneris Vladimiras Čeburinas.

„Rungtynės buvo sunkios, varžovas yra stiprus. Pirmame kėlinyje žaidėme labai gerai. Taip, kaip planavome treniruotėse per paskutines 7 dienas. Tą įgyvendinome aikštėje. Sukūrėme daug progų, tačiau trūko tik tikslių smūgių į vartus. Gerai rengėme atakas, tačiau trūko tikslumo paskutinėje stadijoje“, – teigė gynėjas Nemanja Ljubisavljevičius.

V. Čeburinas svarstė, kad antrame kėlinyje žalgiriečiams galėjo atsiliepti tai, kad jie yra įpratę žaisti prie kitokios aikštės: „Pradėjome praleisti varžovų atakas, ypač jų dešiniajame atakos krašte. Tačiau labai didelių progų varžovai neturėjo. Laukia antros rungtynės. Joms rimtai ruošimės, žinome, kad varžovas stiprus. Jie žaidė panašiai kaip prieš „Ludogorec“. Tačiau buvo mažiau pavojingų smūgių, nes savo darbą gynyboje atlikome gerai.“

„Antrame kėlinyje pamatėme, kad ir jie gera komanda, Slovėnijos čempionai. Po pertraukos, mano nuomone, jie žaidė geriau. Tačiau dar laukia antroji dvikovos dalis Vilniuje. Tikiuosi, jog laimėsime ten. Vilniuje bus kitokios rungtynės, žaisime namuose, savo aikštėje. Noriu pakviesti aistruolius ateiti į stadioną ir palaikyti mus. Norime sukurti šį istorinį pasiekimą „Žalgiriui“ ir Vilniui“, – kalbėjo N. Ljubisavljevičius.

Jis rungtyniavo su apsaugine kauke. „Prieš tris dienas treniruotėje susilaužiau nosį. Tačiau treneris paskutiniu momentu pasirinko mane žaisti. Ačiū Dievui, nieko rimto neatsitiko, viskas man gerai“, – teigė kovingas gynėjas.

Atsakomosios rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Muros“ vyks rugpjūčio 12 d. Vilniuje. Bilietus į rungtynes platina „Bilietai.lt“.