Šioms rungtynėms „Sūduva“ paskelbė akciją „Skiepykis ir palaikyk „Sūduvą“ nemokamai!“.

Visi asmenys, kurie rugpjūčio 2-6 dienomis pasiskiepys nuo COVID-19 Marijampolės pirminės sveikatos priežiūros centre (poliklinikoje; P. Kriaučiūno g. 2), gaus nemokamus kvietimus apsilankyti stadione, skelbia klubas.

„Sūduvos“ saugas Gorobsovas: turime tokį nusiteikimą perkelti į A lygą

Marijampolės „Sūduvos“ vidurio saugas Nicolas Gorobsovas liko patenkintas tuo, kaip komanda žaidė UEFA Europos Konferencijų lygos atrankoje ir tikisi, kad tokį patį nusiteikimą marijampoliečiams pavyks išsaugoti kovojant A lygoje.

Per ketverias rungtynes su „Valmiera“ ir Čenstakavos „Rakow“ be keitimų „Sūduvos“ ekipoje žaidė tik keturi futbolininkai: vartininkas Makis Giannikoglou, gynėjai Semiras Kerla ir Aleksandras Živanovičius bei saugas Nicolas Gorobsovas.

Per mačus su latviais šiam ketvertui teko aikštėje praleisti (įskaičiuojant teisėjo pridėtą laiką) 99 ir 98 minutes, o per dvikovas su lenkais – 98 ir 133.

„Buvau labai pavargęs, jau seniai neteko žaisti 120 minučių, – rungtynes Lenkijoje prisiminė N. Gorobsovas, per trejas europines rungtynės perėmęs kapitono raištį iš Vaido Slavicko, kai šis buvo keičiamas. – Normalu būti pavargus, nes visi dirbome labai sunkiai. Tačiau jaučiuosi gerai. Svarbiausia, kad visa komanda žaidė maksimaliai susikaupusi, reikia taip pat pratęsti sezoną Lietuvos čempionate.“

Argentiniečio vidutinis „InStat“ reitingas per šiuos 4 mačus buvo 247, tikslūs buvo 93 proc. jo perdavimų, pavyko laimėti 56 proc. dvikovų.

„Mums buvo labai svarbu kuo geriau pasirodyti šiame turnyre, manau, padarėme viską arba beveik viską, ką galėjome, – sakė saugas. – Kovojome iki paskutinės akimirkos, pasirinkome gerą taktiką, varžovams tikrai buvo sunku, nes mes turėjome progų, o jiems jas kurti nesisekė. Su trupučiu sėkmės galėjome žengti į kitą etapą, bet šiek tiek pritrūko. Nieko nepadarysi. Kaip jau sakiau, svarbiausia dabar išsaugoti tą nusiteikimą ir gerai žaisti Lietuvos čempionate.“

Baudinių serijoje N. Gorobsovui teko pirmą kartą šiemet susidurti su situacija, kai varžovų vartininkas nusprendė nešokti į kurį nors vartų kraštą ir pasirinko laukti smūgio į vartų vidurį. Būtent ten saugas dažniausiai siunčia kamuolį nuo 11 metrų žymos, tačiau Lenkijoje pasirinko dešinįjį kampą.

„Suprantama, kad varžovai atlieka analizę. Vartininkas žinojo, kur dažniausiai mušu, todėl ir tikėjosi mano smūgio į vidurį, – teigė futbolininkas. – Sprendimą priimu dar prieš mušdamas, žinau, kad vietą reikia keisti, tad džiaugiuosi, kad viskas šį kartą pavyko gerai.“

Artimiausios rungtynės „Sūduvos“ laukia jau pirmadienį 19 val. išvykoje su kovas UEFA Europos Konferencijų lygoje taip pat užbaigusiu „Kauno Žalgiriu“.

„Dabar turime gerą žaidėjų grupę, su tokiu nusiteikimu, mentalitetu tikrai galime sėkmingai kovoti Lietuvos čempionate“, – tvirtino N. Gorobsovas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)