52 metų V. Karpinas Rusijos rinktinės vyriausiojo trenerio poste pakeis Stanislavą Čerčesovą. Pastarasis atsistatydino po nesėkmingo rinktinės pasirodymo Europos futbolo čempionate.

Rusijos žiniasklaidoje rašoma, kad sutartis su V.Karpinu sudaryta iki šių metų gruodžio 31 dienos. Tiesa, vėliau ji gali būti pratęsta. Tikėtina, kad tolesnis bendradarbiavimas priklausys nuo Rusijos rinktinės pasirodymo atrankos į 2022 m. pasaulios futbolo čempionatą varžybose.

H grupėje rungtyniaujanti Rusijos rinktinė per pirmus tris turus iškovojo dvi pergales, patyrė vieną nesėkmę ir su 6 taškais užima antrą vietą. Pirmoje pozicijoje, garantuojančioja tiesioginį patekimą į pasaulio čempionatą, žengia taip pat 6 taškus turinti Kroatijos rinktinė. Grupėje taip pat žaidžia Slovakijos, Slovėnijos, Kipro ir Maltos rinktinės.

Estijoje gimęs ir Taline futbolininko karjerą pradėjęs V.Karpinas rungtyniavo įvairiuose Rusijos ir Ispanijos futbolo klubuose, taip pat 72 rungtynes sužaidė Rusijos rinktinėje. 2006 m. baigęs futbolininko karjerą jis nuo 2009 iki 2014 metų treniravo Maskvos „Spartak“ ekipą, o nuo 2017 m. darbuojasi „Rostov“ klube.

Beje, bent jau iki šių metų pabaigos darbą Rostovo futbolo komandoje V. Karpinas derins su vadovavimu Rusijos futbolo rinktinei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)