Incidentas kilo po to, kai „Boca Juniors“ nusileido šeimininkams rezultatu 1:3 pralaimėtoje vienuolikos metrų baudinių serijoje. Tokios mačo baigties prireikė po to, kai tiek pirmosios, tiek atsakomosios komandų tarpusavio rungtynės baigėsi rezultatu 0:0.

Atsakomojoje dvikovoje Argentinos ekipa pasižymėjo Marcelo Weigandto įvarčiu, kuris buvo neįskaitytas po VAR peržiūros sprendimo. Dėl tokio sprendimo po rungtynių įsiutę argentiniečiai prie rūbinės sulaukė „Atletico Mineiro“ prezidento Sergio Coelho provokacijų, sukėlusių „Mineirao“ stadione absoliutų chaosą.

Pirmasis pykčio nesuvaldė „Boca Juniors“ atstovaujantis Rauli Cascini, sukėlęs agresyvų abiejų komandų žaidėjų apsistumdymą. Siekdama suvaldyti situaciją vietos policija panaudojo ašarines dujas, taip įplieksdama dar didesnį svečių komandos įsiūtį.

Įtųžę argentiniečiai bandė įsiveržti į „Atletico Mineiro“ rūbinę, o aistrų įkarštyje buvęs „Manchester United“ bei Argentinos rinktinės vidurio gynėjas Marcusas Rojo į kovą metėsi ginkluotas gesintuvu, o vėliau kumščiu smogė į veidą vienam iš arenos apsaugos darbuotojų.

Konfliktui įsiliepsnojus nevaldomai Brazilijos policija siekė areštuoti du „Boca Juniors“ žaidėjus – Sebastianą Villą ir Carlosą Zambrano. Diplomatiniu keliu užgesinti aistras klubams pavyko tik po vidurnakčio, kai „Atletico Mineiro“ savo twitterio paskyroje išplatino aistras nuraminusią žinutę.

„Po ilgų prezidento Sergio Coelho vestų derybų argentiniečių delegacija sutiko nuvykti į policijos nuovadą, kur buvo užregistruoti nevaldomos agresijos bei nuosavybės žalos pažeidimai. Galimų areštų nuspręsta atsisakyti“.

Savo įvykių versiją paskelbti netruko ir „Boca Juniors“ legenda bei klubo viceprezidentas Juanas Romanas Riquelme, pakomentavęs video įrašuose užfiksuotą konfliktą. „Kai jie buvo rūbinėje, matosi kaip kostiumuotas vyriškis stumdo berniukus ir juos įžeidinėja. Tada policininkas jiems į veidus meta ašarines dujas.

Kai jie prieš tave naudoja dujas, ką tau daryti? Ar tu ginsiesi, ar leisiesi mušamas? Matosi, kad jų prezidentas mėto butelius, o policija į tai nereaguoja ir jam nieko nesako. Tai tiesa.“

Aštuntfinalyje eliminuoti „Boca Juniors“ pernai bei užpernai pasiekė turnyro pusfinalį, o 2018-ais žaidė „Copa Libertadores“ finale. Po dusyk Buenos Airėse kilusių riaušių finalo atsakomosios rungtynės buvo perkeltos į Madridą, kur „Boca“ pripažino principinių varžovų „River Plate“ pranašumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)