M. Starkus per Europos futbolo čempionatą vedė laidą „Laisvas smūgis“, kurioje rinktinių žaidimą nagrinėjo garsūs futbolo pasaulio žmonės – Valdas Ivanauskas, Edgaras Jankauskas, Deividas Šemberas. „Atrodo, apie futbolą žinojau nemažai, tačiau dabar smarkiai praplėčiau akiratį, ypač apie taktiką“, – sakė pašnekovas.

Pasak Martyno, viena pagrindinių priežasčių, dėl ko iki finalo nužygiavo italai ir anglai, ta, kad šiose komandose buvo puikus „mikroklimatas“ – labai šilti žaidėjų tarpusavio santykiai, vienas kito nuolatinis palaikymas ir iš to išplaukiantis didžiulis kovingumas. Ankstesniais laikais Anglijos rinktinė, kurią palaiko M. Starkus, atmosfera komandoje būdavo prasta – garsių konkuruojančių klubų atstovai nerasdavo bendros kalbos. Jis teigė pats nežinąs, kodėl jau daugybę metų palaiko Anglijos rinktinę.

Kaip vienas kovingiausių rinktinių laidų vedėjas paminėjo Daniją, kuri nužygiavo iki pusfinalio ir kurią mobilizavo lyderio Christiano Erkseno netektis. Martynas užsiminė ir apie Vengriją, kuri prieš pirmenybes buvo vadinama autsaidere, bet sugebėjo atimti taškų iš Prancūzijos ir Vokietijos.

M. Starkus maždaug du dešimtmečius atstovavo mėgėjų klubui „Prelegentai“, kuriame rungtyniauja daugybė pramogų pasaulio žvaigždžių. „Tada per metus sužaisdavome net apie 200 rungtynių. Tarpusavyje kalbėdavome, kad jeigu darbas trukdo futbolui, reikia keisti darbą“, – šypsojosi Marčius.

M. Starkui skaudu dėl Lietuvos futbolo situacijos. Jo teigimu, niekaip nepradeda efektyviai veikti jaunimo ugdymo sistema. Iki šiol neturime nacionalinio futbolo stadiono. „Manau, kad taip yra dėl kai kurių žmonių godumo, kurie vis norėdavo pasipelnyti iš stadiono statybos. Apibendrindamas Lietuvos futbolo padėtį pasakysiu taip – esame šiknoje“, – žodžių į vatą nevyniojo pašnekovas.

Plačiau apie viską – autorinėje Vaido Čeponio laidoje „Čepas veža“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)