B. Saka 11 m baudinį atrėmė italų vartininkas Gianluigi Donnarumma, o tai reiškė „Azzurra“ triumfą finale, kuris vyko Londono „Wembley“ stadione.

Prieš B. Saka smūgį G. Chiellini sušuko „Kiricocho!“. Tai žodis, naudojamas futbolininkų, kad atneštų nesėkmę varžovams.

Paklaustas ESPN, ar iš tikrųjų jis nusiuntė prakeiksmą B. Saka, G. Chiellini atsakė itališkai: „Hello Christianai, aš viską patvirtinu! Kiricocho!“


Vaizdo įraše matyti, kaip italų gynėjas ištaria tą žodį prieš pat tą momentą, kai G. Donnarumma atrėmė B. Saka smūgiuotą kamuolį.

Kas yra tas „Kiricocho“? Juanas Carlosas „Kiricocho“ arba Quiricocho, anot kai kurių istorijos versijų, buvo prisiekęs argentiniečių klubo „Estudiantes“ sirgalius 1980-aisiais.

Minėtas gerbėjas netgi stebėdavo komandos treniruotes, tačiau „Estudiantes“ vyriausiasis treneris Carlosas Bilardo netrukus pastebėjo, kad jo žaidėjai gauna traumas būtent tuomet, kai „Kiricocho“ yra stadione.

C. Bilardo, kaip byloja legenda, paprašė „Kiricocho“ eiti stebėti „Estudiantes“ varžovų treniruotes, tikėdamasis, kad taip gaus daugiau naudos.

„Kiricocho“ buvo vaikis iš La Platos. Jis visuomet buvo su mumis nuo 1982 metų, kai tapome čempionais. Mes jį pavertėme net savotišku komandos talismanu, – kartą pažymėjo C. Bilardo. – Jis buvo geras vaikis, bet vėliau aš jo daugiau nebemačiau. Kai treniravau „Estudiantes“ paskutinį sezoną (2003-2004 metais), klausiau apie jį, tačiau niekas nieko nežinojo“.

„Kiricocho“ legenda išplito po visą futbolo pasaulį, futbolininkai ištaria tą žodį, linkėdami nesėkmės savo oponentams.

Giorgio Chiellini ir Bukayo Saka

G. Chiellini ir B. Saka sieja ir kitas epizodas Europos futbolo čempionato finale, kai Italijos rinktinės kapitonas grubiai sustabdė anglų saugą griebdamas už marškinėlių apykaklės. Į greitą kontrataką pasileidęs B. Saka krito ant vejos, o pavojingą išpuolį nutraukęs G. Chiellini buvo nubaustas geltonąja kortele.

Dalis futbolo gerbėjų socialiniuose tinkluose piktinosi dėl per švelnios nuobaudos: jų manymu, italas turėjo būti išvarytas iš aikštės. Piktindamiesi teisėjo sprendimu dalis sirgalių ėmė kurti peticijas.

Sekmadienį Londono „Wembley“ stadione vykusio Euro 2020 finalo pagrindinis laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:1), o 11 metrų baudinių serijoje užtikrinčiau pasirodė italai, laimėję 3:2.

Tikru italų didvyriu tapo vartininkas Gianluigi Donnarumma, atrėmęs dviejų oponentų – Jadono Sancho ir Bukayo Sakos – smūgius, Marcusas Rashfordas sukirto kamuolį į virpstą.

Nors Jordanas Pickfordas taip pat nebuvo pėsčias ir sustabdė Andreą Belotti bei Jorginho bandymus, „Azzurri“ tikslių Domenico Berardi, Leonardo Bonucci ir Federico Bernardeschi šūvių užteko tam, kad jie antrą kartą istorijoje taptų Senojo žemyno čempionais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)