Karjerą jau baigęs profesionalus futbolininkas, o dabar „Vilnius Football Academy“ įkūrėjas Darvydas Šernas neslepia ambicijų populiarinti futbolą mūsų šalyje ir užauginti ne vieną futbolo talentą, kuris galėtų garsinti šalies vardą ir už Lietuvos ribų.

Todėl laidoje „Kaip išmokti?“ jis kviečia įvaldyti futbolo kamuolį ir demonstruoja pratimus nuo, kurių reikėtų pradėti, norint tapti žongliravimo kamuoliu profesionalu.

Pradedant treniruotis, svarbu pasirinkti tinkamą sportinę avalynę ir futbolo kamuolį.

„Nebūtina turėti futbolo batelius su kuriais žaidžia Lionelis Messi ar Cristiano Ronaldo, svarbiausia, kad futbolo bateliai būtų patogūs. Kitas svarbus momentas – futbolo kamuolys. Nesvarbu kokio prekės ženklo kamuolį pasirinksite, svarbiausia, kad jis būtų gerai pripūstas, tačiau ne per kietas – su per daug pripūstu kamuoliu mokintis žongliruoti sudėtingiau, jis toli atšoka ir kietą kamuolį nėra malonu spardyti“, – pasakojo D. Šernas.

Laidoje buvęs profesionalus futbolininkas rodo konkrečius pratimus, nuo kurių reikėtų pradėti, kad išmoktumėte valdyti kamuolį.

„Iš pradžių atlikite pratimą, įjungiant rankas, o kai pajusite, kad jūs valdote kamuolį, o ne kamuolys jus, patarčiau sunkinti pratimus ir pereiti prie tikrojo žongliravimo, stengiantis nenuleisti kamuolio ant žemės ir jį atmušti tik kojomis. Treniruojantis labai svarbu išlaikyti tinkamą kūno padėtį – kojos per kelius turi būti šiek tiek sulenktos“, – pataria D.Šernas.

Kaip pasakoja D.Šernas, žongliravimo pratimai yra skirti ne tik norintiems tapti profesionaliais futbolininkais, tai taip pat smagus laiko praleidimas tėvams su vaikais, nes žongliruoti kamuoliu galima bet kur – kieme, sode, prie ežero ar prie jūros.

„Tai ne tik smagus, bet ir naudingas užsiėmimas, treniruojantis su kamuoliu dirba viso kūno raumenys, o pratimai lavina kūno motoriką ir koordinaciją. Norint susidraugauti su futbolo kamuoliu reikia daug laiko praleisti su juo, jis turi tapti jūsų geriausiu draugu, o pirmieji rezultatai pasimatys netrukus, jei kasdien treniruositės bent 10 – 15 min.“,– patarimais dalinasi futbolininkas.

Visą laidą „Kaip išmokti?“ kviečiame pasižiūrėti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)