Ramiai rungtynes pradėjusius žalgiriečius pažadino pavojingas varžovų išpuolis. 11 min. svečių puolėjas Christy Manzinga pabėgo nuo šeimininkų gymėjų ir stipriu smūgiu patikrino „Žalgirio“ vartų konstrukcijos atsparumą.

Po šio akibrokšto išsijudinę žalgiriečiai perėmė iniciatyvą ir ėmė vis dažniau lankytis prie svečių vartų. 18 min. Ovidijus Verbickas po Sauliaus Mikoliūno perdavimo iš kelių metrų pasiuntė kamuolį virš vartų, o dar po kelių minučių tolimu smūgiu svečių vartininko budrumą patikrino žalgirietis Francis Kyeremeh.

Nors „Linfield“ futbolininkai kurį laiką patikimai gynėsi, tačiau 38 min. pažeidę taisykles savo baudos aikštelės prieigose svečiai buvo nubausti. „Žalgirio“ standartinių situacijų specialistas prancūzas Hugo Videmontas puikiu baudos smūgiu pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą ir išvedė savo komandą į priekį.

Baigiantis kėliniui svečiai žalgiriečiams įteikė dar vieną dovaną: Stephenas Fallonas sužaidė ranka savo baudos aikštelėje, o „Žalgirio“ puolėjas Tomislavas Kišas nuo 11 metrų žymos smūgiavo be klaidų.

Visgi, po petraukos kamuolį iš savo vartų tinklo teko traukti ir žalgiriečiams. 54 min. „Linfield“ ataka baigėsi tiksliu Ch. Manzingos smūgiu iš kelių metrų.

Tačiau svečiai ne ilgai džiaugėsi. 66 min. tik pasiaukojantis gynėjo žaidimas išgelbėjo svečius nuo T. Kišo įvarčio, bet po minutės žalgirietis Jakubas Sylvestras po H. Videmonto perdavimo nuo kampinio gairelės galva pelnė trečią komandos įvartį.

Po įmušto įvarčio žalgiriečiai nemažino apsukų ir tęsė savo išpuolius. Arti tikslo buvo T. Kišas ir H. Videmontas, tačiau dar labiau padidinti komandos pranašumo jiems nepavyko.

„Žalgirio“ ir „Linfield“ komandų atsakomosios rungtynės Šiaurės Airijoje vyks liepos 13 d., o poros nugalėtojai antrame etape grumsis su Budapešto „Ferencvaroš“ ir „FC Prishtina“ dvikovos laimėtojais. Pirmoji šių komandų akistata Budapešte baigėsi šeimininkų pergale 3:0 (0:0).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)