Taip pat paaiškėjo, kad mini turnyras vyks Lietuvoje, Šiaulių mieste. Paskutinį kartą Saulės mieste Čempionių lygos atrankos turnyro kovos vyko 2014 metais ir buvo vienos sėkmingiausių klubo istorijoje.

Šiais metais pasikeitus UEFA Čempionių lygos formatui, kuris stipriai priartėjo prie vyrų, pasikeitė ir atrankos turnyro kovų sistema. Nors atrankos turnyre, kaip ir anksčiau varžysis keturios komandos, visos ekipos tarpusavyje neberungtyniaus.

Nuo šiol komandos yra suskirstomos į pusfinalių poras, o šias kovas laimėję klubai susitinka finale kovoti dėl vienintelio kelialapio į pagrindinį UEFA Čempionių lygos turnyrą.

„Galime pasidžiaugti, kad pagaliau intriguojančios UEFA Čempionių lygos atrankos kovos sugrįžta į Šiaulius. Mūsų miestas rugpjūtį taps savotiška futbolo sostine, meka, kurioje vyks labai įdomios, galima sakyti neprognozuojamos kovos dėl vienintelio kelialapio tolyn. Tikime, kad šiauliečiai jau pasiilgo tokių tarptautinių turnyrų, o Šiaulių miestas bus įvykių epicentre. Esame dėkingi už mūsų klubo įvertinimą patikint organizuoti mini turnyrą. Sieksime, kad jis būtų surengtas aukščiausiame lygmenyje“, – po burtų traukimo ceremonijos kalbėjo klubo direktorius Mantas Radavičius.

Daugkartinės Lietuvos čempionės UEFA Čempionių lygos atrankos turnyro pusfinalyje susitiks su Talino „Flora“. Sėkmės atveju dėl vienintelio kelialapio šiaulietės finale kovotų su Koupavoguro „Breidablik“ ir Klaksviko „KI“ poros nugalėtojomis.

„Nenorėčiau išsiplėsti vertinant būsimus varžovus. Akivaizdu, kad tai pajėgios komandos, savo šalių čempionės. Atrankos turnyro sistema pasikeitė taip, kad dabar jau po pirmų rungtynių gali tekti atsisveikinti su viltimis žengti tolyn. Taigi, kiekvienas mačas dabar yra finalas. Mūsų tikslas – nugalėti, o kaip seksis pamatysime neužilgo“, – kalbėjo klubo vadovas.

Atrankos turnyras vyks rugpjūčio 18–21 dienomis. Tikslūs rungtynių laikai bus paskelbti artimiausiu metu.

Primename, kad dar prieš startą UEFA Čempionių lygoje, Šiauliuose vyks tarptautinės kontrolinės rungtynės su „AC Milan“ klubu iš Italijos. Susitikimas vyks liepos 17 dieną 18 val. Šiaulių miesto centriniame stadione.