Tite auklėtiniai Rio de Žaneire po dramatiškos kovos 2:1 (0:1) palaužė Kolumbijos atstovų pasipriešinimą ir anksčiau laiko užsitikrino B grupės nugalėtojų vardą bei vietą ketvirtfinalyje.

Selecao ir Sambo berniukais vadinamai komandai tai buvo jau dešimta iš eilės pergalė.

Tiesa, ją pasiekti paprasta nebuvo: jau 10 minutę kolumbiečių saugas Luisas Diazas fantastišku smūgiu per save išvedė svečius į priekį – 0:1.

Brazilijos futbolininkai vis didino savo spaudimą, kol 78 min. rezultatą išlygino Roberto Firmino – 1:1.

Kai jau atrodė, kad bus užfiksuotos lygiosios, lemiamą savo žodį 90+10 min. tarė Neymaras ir Casemiro: pirmasis pakėlė kampinį, o antrasis galva pasiuntė kamuolį į vartus.

Beje, mačo teisėjas antrame kėlinyje kompensavo net 13 minučių.

Titulą ginantys brazilai su 9 taškais iš tiek pat galimų tapo nebepavejami kitiems B grupės dalyviams, nes kitoje dvikovoje Ekvadoras ir Peru išsiskyrė taikiai – 2:2 (1:1).

Likus vienam turui Kolumbija, kuri jau sužaidė visas grupės rungtynes, ir Peru turi po 4, o Ekvadoras ir Venesuela – po 2 taškus.

A grupėje jau ramios dėl vietos atkrintamosiose yra Argentina (7 tšk.) ir Čilė (5 tšk.), o dėl likusių dviejų bilietų į ketvirtfinalį konkuruoja Paragvajus (3 tšk.), Urugvajus (1 tšk.) ir Bolivija (0 tšk.).

Primename, kad „Copa America“ istorija – turtingesnė net už planetos pirmenybių. Pirmasis Pietų Amerikos žemyno čempionatas vyko dar 1916 metais, o inauguracinė Pasaulio taurė – 1930-aisiais.

Daugiausiai kartų – net 15 – „Copa America“ triumfavo Urugvajus. 14 sykių čempione tapo Argentina, 9-is – Brazilija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)