Pirmoje „Copa America“ turnyro dvikovoje 3:0 sutriuškinę Venesuelą, brazilai po Alexo Sandro, Neymaro, Evertono Ribeiro ir Richarlisono įvarčių ketvirtadienį nesunkiai susitvarkė ir su Peru nacionaline ekipa.

Ketvirtadienį trenerio Tite auklėtiniai susigrums su antrąją vietą B grupėje su 4 taškais užimančia Kolumbija.

9 paskutines tarptautines rungtynes laimėjusi Selecao šešiose paskutinėse iš jų nepraleido nė vieno įvarčio.

Nemažai dėmesio sulaukia ir didžiausia brazilų žvaigždė Neymaras. Jis kol kas nelaimėjo trijų pasaulio čempiono titulų kaip Pele, tačiau artėja prie Brazilijos futbolo legendos rekordo.

Pagal oficialią FIFA statistiką, Pele yra rezultatyviausias visų laikų Brazilijos rinktinės žaidėjas su 77 įvarčiais. Šiuo metu Neymaro sąskaitoje – 68.

„Man tai yra didžiulė garbė, kad galiu būti šios Brazilijos istorijos dalimi, – duodamas interviu po pergalės prieš Peru Rio de Žaneiro Niltono Santoso stadione emocionaliai kalbėjo Neymaras. – Jei atvirai, mano svajonė visuomet buvo žaisti už Braziliją, vilkėti šiuos marškinėlius. Niekuomet neįsivaizdavau, kad net arti būsiu tokių skaičių. Man tai sukelia daug jausmų, nes per pastaruosius dvejus metus teko turėti reikalų su sudėtingais, komplikuotais dalykais. Iš tikrųjų tie įvarčiai ir skaičiai yra niekas palyginus su laime žaisti už Braziliją“.

Kalbant apie komplikuotus dalykus, keli iš jų yra šie: Neymaras patyrė keletą traumų, 2020 metais su Paryžiaus „Saint-Germain“ pralaimėjo Čempionų lygos finalą ir teisme turėjo gintis nuo kaltinimų seksualiniu išpuoliu.

Neymaro karjerą sekantis 80-metis Pele džiaugėsi matydamas brazilų talentą: „Aš, kaip ir visi brazilai, džiaugiuosi matydamas jį žaidžiant. Jis žengė dar vieną žingsnį link mano rekordo su Selecao. Nekantriai laukiu, kol jį pagerins“.


Brazilijos rinktinės strategas Tite nevadina Neymaro superžvaigžde, o kalba apie 29 metų puolėją kaip apie išskirtinį žaidėją.

„Jis tikrai gerokai patobulėjo kalbant apie rezultatyvius perdavimus, techniką varant kamuolį ir kaire, ir dešine koja. Jis tapo nenuspėjamu“, – teigė jis ir pridūrė, kad daro viską, kad savo žaidimo schemose surastų dar daugiau saugios erdvės Neymarui kurti ir pelnyti įvarčius.

Pagal FIFA kriterijus, Pele savo įvarčių rekordą pasiekė per 92 rungtynes, o Neymaras jau yra sužaidęs 107 rungtynes su nacionaline apranga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)