Po rungtynių ji „Instagram“ socialiniame tinkle pranešė, kad toks jos elgesys skirtas palaikyti suimtą R. Pratasevičių.

Verta pažymėti, kad futbolininkė buvo vienintelė iš abiejų komandų, kuri tokiu būdu išreiškė palaikymą sulaikytam žurnalistui.


Nors V. Sidorčuk buvo pagrindinė „Dinamo“ žaidėja, nepraleidusi nė vienerių čempionato rungtynių, po taurės susitikimo praėjus pusantros savaitės klubas savo socialinių tinklų paskyrose informavo apie išsiskyrimą su šia žaidėja.

Po šio įvykio V. Sidorčuk mintimis pasidalino su minėto tinklalapio žurnalistu.

„Idėja palaikyti Pratasevičių kilo spontaniškai. Sunku stebėti visus įvykius nuo praėjusių metų rugpjūčio. Priverstinis lėktuvo nutupdymas Minske ir Pratasevičiaus sulaikymas buvo paskutinis mano kantrybės lašas. Aš tiesiog norėjau palaikyti jį ir visus baltarusius.

Nusprendžiau tą padaryti rungtynėse, kurios vyko dieną po Pratasevičiaus sulaikymo“, – mintimis apie savo palaikymo akciją dalinosi V. Sidorčuk.

Ji prisipažino, jog prieš šį jos žingsnį apėmė baimė, galvojo apie galimas pasekmes.

„Manau, kad mano baimė yra nepalyginama su tuo, ką išgyveno Pratasevičius. Galvojau, kaip jam baisu, o mes nieko nedarome“, – prisipažino mergina.

Anot jos, komandos viduje niekas neaptarinėjo šios naujienos apie sulaikytą Pratasevičių ir ji niekam nesiūlė prisijungti prie jos sugalvotos palaikymo akcijos.

„Nemačiau prasmės kam nors apie tai sakyti. Apie šią idėją žinojo tik mano kaimynai. Tą dieną, kai buvo nutupdytas lėktuvas ir sulaikytas Pratasevičius, mes aptarėme dienos įvykius ir buvome šokiruoti.

Kalbėjome, kad sunku įsivaizduoti, kas toliau bus šalyje, bijojome dėl ateities. Tuo metu ir nusprendžiau palaikyti Pratasevičių“, – kalbėjo V. Sidorčuk.

Pasak V. Sidorčuk, trenerė Nina Nikolajevna po rungtynių klausė, kas čia buvo prieš mačą, ji nesuprato, kas vyksta.

Ji paaiškino savo palaikymo idėją, tuo komandoje visos kalbos apie tai ir baigėsi, niekas nieko kitą dieną apie tai nekalbėjo.

Futbolininkė prisipažino, jog „Instagrame“ sulaukė daug asmeninių palaikymo žinučių, nors viename „Telegram“ kanale buvo kaltinta parodyta nepagarba valsybės simboliams.

„Nėra jokios nepagarbos. Tai buvo Pratasevičiaus palaikymas. Vėliau rašė, jog neva įžeidžiau himną ir vėliavą, tačiau nieko panašaus neturėjau mintyse.

Kaip reagavo mano artimieji? Jie mane palaiko, bet labiau nerimauja dėl manęs, bijo, jog sulauksiu pasekmių, galiu būti įkalinta. Dabar į kalėjimą jie gali pasiųsti net už kojines.

Bijau šiek tiek ir aš. Šiandien jie tave gali sulaikyti už bet ką, nesvarbu, kas ir iš kur tu esi. Bet turime laikytis“, – kalbėjo mergina.

Ji visiškai nesigaili savo poelgio, mergina mano, kad daugelis galėtų tą padaryti, tačiau juos stabdo baimė.

V. Sidorčuk atkreipė dėmesį, jog dažniau apie politinius įvykius šalyje prabyla futbolininkės, o ne, pavyzdžiui, vyrai futbolininkai. Anot jos, tą galima paaiškinti tuo, jog vyrų sporte žymiai didesnė konkurencija, pavyzdžiui, futbolininkai bijo būti išmesti iš komandų.

Futbolininkė atskleidė, jog kitą dieną po rungtynių sulaukė skambučio iš „Dinamo“ klubo direktoriaus Ernesto Nikolaičuko, kuris ją kvietė skubiai atvykti į klubą ir parašyti pasiaiškinimą.

„Jis negrasino, o tiesiog paprašė raštiško pasiaiškinimo. Atvykau, parašiau, kalbėjausi su direktoriumi, paaiškinau jam savo elgesio motyvus, jis mane išklausė ir viskas.

Dar po kelių dienų per čempionato rungtynes atvyko Sporto ir turizmo ministerijos atstovas Vasilijus Ščegrikovičius, kuris atsakingas už Bresto regioną. Priėjęs man siūlė pasirašyti laišką, kuriame teigiama, jog aš nenorėjau taip pasielgti, apgailestauju dėl to, ką padariau ir pažadu, kad taip nepasikartos. Tokiu atveju, neva, turėčiau galimybę likti komandoje. Bet aš nepasirašiau to laiško. Netrukus sužinojau, kad esu išmesta iš komandos“, – teigė V. Sidorčuk.

„Kaip reagavo komanda? Nežinau ką atsakyti. Tikriausiai nebuvo didesnių reakcijų. Taip, sakė „šakės, galas“, klausė manęs, kaip aš laikausi. Bet negirdėjau, jog būtų kilę svarstymai be manęs nežaisti kitų rungtynių. Vyriausioji trenerė sakė suprato mano poelgį, tačiau nemananti, jog verta tą daryti, jog sugadinčiau savo gyvenimą dėl palaikymo Pratasevičiui“, – teigė V. Sidorčuk.

Ji – Bresto valstybinio universiteto kūno kultūros fakulteto studentė, V. Sidorčuk gegužės pabaigoje baigiantis semestrui turėjo ne vieną atsiskaitymą.

Mergina liko nustebusi, jog neišlaikė specializacijos – futbolo trenerio specialybės egzamino.

„Tai turėjo būti lengviausias atsiskaitymas. Viską žinojau, tačiau jo neišlaikiau. Likau sukrėsta.

Man pranešė, kad atsakant į klausimus ne visiškai gerai atskleidžiau temą. Turėjau perlaikyti tą atsiskaitymą.

Kai kurie kurso draugai prasčiau atsakė, tačiau jie gavo teigiamus balus“, – teigė V. Sidorčuk.

Eilę pakartotinių atsiskaitymų turėjusi studentė galiausiai sužinojo, jog yra šalinama dėl prastų studijų rezultatų.

Ji neabejoja, jog pagrindinė priežastis – ne mokslų rezultatai.

„Jie vertė mane jaustis kalta ir bandė įrodyti, jog nieko nežinau. Bet aš tikrai nesu prasčiausia studentė universitete. Iki šiol neturėjau jokio perlaikymo, visada mano rezultatai buvo normalūs, o čia paprasčiausiai mane išmetė. Galėjo pasakyti man tiesą, o ne tokiu būdu pašalinti mane iš universiteto“, – teigė V. Sidorčuk.

„Ką toliau darysiu? Nežinau atvirai pasakius, ieškosiuos buto Breste. Kalbant apie studijas, kitais metais teoriškai galėčiau tęsti studijas bet kuriame universitete pagal tą pačią specialybę.

Žinoma, iki tol neketinu sėdėti ir nieko neveikti. Be to, neplanuoju apleisti ir futbolo“, – kalbėjo 21-erių mergina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)