„Ventspils“ yra antras tituluočiausias šiaurinių Lietuvos kaimynų klubas po legendinio Rygos „Skonto“: šiame amžiuje uostamiesčio atstovai šešis kartus tapo Latvijos čempionais ir laimėjo dar septynis taurės turnyro trofėjus.

2009-aisiais „Ventspils“ pirmasis iš šalies klubų prasimušė į pagrindinį UEFA turnyrą ir žaidė Europos lygos grupių etape, kuriame per 6 mačus surinko 3 taškus.

Tiesa, pastarieji sezonai komandai nebėra tokie sėkmingi. Pernai „Ventspils“ liko prizininkų pakylos papėdėje, užėmęs ketvirtą vietą, o šiuo metu „Virsliga“ pirmenybėse žengia priešpaskutinis aštuntas.

Delfi.lv klubui skirtas sankcijas vadina didžiausiu skandalu šalies futbolo istorijoje ir abejoja, ar „Ventspils“ vardas neišnyks iš futbolo žemėlapio.

Spėjama, kad bausmė susijusi su mėginimais manipuliuoti tarptautinių rungtynių rezultatais.

UEFA taip pat dešimčiai metų diskvalifikavo Rusijos arbitrą Sergejų Lapočkiną, kuris 2018 metais teisėjavo „Ventspils“ akistatai su „Bordeaux“ (Prancūzija) Europos lygos atrankoje. Šį mačą latviai pralaimėjo 0:1.

Pranešama, kad teisėjas tuomet sulaukė siūlymo iš „Ventspils“ vadovų padėti surežisuoti susitikimo eigą ir taip pasipelnyti lažybų rinkoje. Nors privalėjo, rusas UEFA apie tokius kėslus nepranešė.

„Ventspils“ prezidentas Adlanas Šišhanovas trečiadienį buvo diskvalifikuotas iš bet kokios su futbolu susijusios veiklos iki gyvos galvos, sporto direktorius Nikolajus Djakinas – ketveriems metams. UEFA pranešė prašysianti FIFA, kad sankcijų galiojimas būtų išplėstas pasauliniu mastu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)