Lietuvius sutriuškinusią ispanų jaunimo komandą treniruojantis Luisas de la Fuente po antradienio rungtynių apie varžovus kalbėti apskritai vengė, gyrė savo auklėtinius, o bendrą vaizdą aikštėje įvertino trumpai drūtai: „Vaikinai labai stengėsi, ką visi pamatė ir šio vakaro rungtynėse.“

„Keistas debiutas, tačiau mes įdėjome labai daug pastangų ir norėjome parodyti, kad savo vyrų rinktinę pakeitėme ne veltui“, – pažymėjo trečiojo įvarčio į lietuvių vartus autorius Juanas Miranda.

Pernelyg daug dėmesio niūriam lietuvių pasirodymui Madrido priemiestyje Leganese neskyrė ir ispanų žiniasklaida, tačiau kai kurie įvertinimai ir apibūdinimai buvo labai vaizdingi.

„Visi iš anksto žinojome, kad Lietuvos rinktinė – ne pavojingesnė nei sportinio fechtavimosi špaga. Tačiau tai, ką aikštėje nuveikė L. de la Fuentes auklėtiniai, vis tiek verta pagyrų ir įvertinimo.

Dar prieš porą dienų jie buvo pradėję savo atostogas ir maudėsi paplūdimiuose, tačiau greitai susirinko į būrį ir aikštėje išmaudė lietuvius. Į juos reikia atkreipti dėmesį“, – portalas Marca kreipėsi į vyriausiąjį pagrindinės savo šalies rinktinės trenerį Luisą Enriquę.

„Lietuva nuo pirmų minučių laukė rungtynių pabaigos – skirtingai nei charakterį ir norą žaisti demonstravęs jaunimas“, – pažymima kitoje Marca publikacijoje, kurioje apskritai konstatuojama, kad dėmesį labiau reikėtų kreipti ne į Lietuvos futbolą, o į krepšinį. – Ryškiausiai Lietuvos sporto pasiekimus toliau atspindi Kauno „Žalgiris“, kur pirmuosius žingsnius žengė Arvydas Sabonis. Krepšinis Lietuvoje populiarus, bet futbole lietuviai – tik draugiškas ornamentas. Jie neturi nieko bendro su Europos čempionatu.“

Portalas AS ironiškai pastebi: „Lietuviams ši patirtis buvo skausminga. Turbūt logiškiausia abiem komandoms būtų buvę susikeisti raukšlėmis veiduose, nes kaip naujokai ant vejos visą laiką atrodė ne jaunimo rinktinės nariai, o svečiai iš Lietuvos“.

„Nepamirškime, kad Abelis Ruizas neįmušė 11 metrų baudinio. Progų buvo ir daugiau. Štai toks buvo tikrasis skirtumas tarp dviejų skirtingo amžiaus grupių komandų“, – pažymi Sport.es.

„134 vietą pasaulio reitinge užimančios vyrų rinktinės lygis neatitiko Ispanijos jaunimo rinktinės lygio, ką atspindi ir galutinis rezultatas.

Apgailėtinos klaidos, jokios energijos – tai tiesiog buvo ne to kalibro varžovas. Tai komanda, kuri per visą atrankos į Europos čempionatą ciklą nesugebėjo iškovoti nė vienos pergalės“, – istoriją primena ir situaciją apibendrina Plazadeportiva.

Primename, kad pagal išankstinį planą Lietuvos rinktinė turėjo žaisti ne su Ispanijos jaunimo, o su pagrindine rinktine, besiruošiančia Europos čempionatui.

Visgi ispanams žaibiškai teko keisti planus ir izoliuoti savo komandą, nes koronaviruso užkratas diagnozuotas Sergio Busquetsui. Antradienio vakarą paaiškėjo, kad užsikrėtęs yra ir Diego Llorente.

Euro 2020 čempionatas prasidės jau šį penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (233)