Po Madrido priemiestyje Leganese vykusių rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje Lietuvos rinktinės treneris Valdas Urbonas pasveikino varžovus su pergale ir teigė, kad iš savo auklėtinių nelaukė tokio pasirodymo. Per visas rungtynes lietuviai nesukūrė nė vienos pusprogės įvarčiui pelnyti.

„Aišku, turbūt reiktų pasveikinti Ispanijos rinktinę su geru žaidimu, su pelnyta pergale. Kalbant apie mūsų komandą, tikrai nesitikėjau, kad sužaisime tokias prastas rungtynes. Visų pirma, be psichologinio nusiteikimo, be noro ir vargdami aikštėje, sudėtingai galime priešintis techniškai ir greitai žaidžiančiai komandai. Atsilikome visuose komponentuose ir tai jautėsi“, – komentavo strategas.

Jis taip pat teigė, kad galingas Ispanijos vaikinų rinktinės žaidimas nebuvo staigmena.

„Akivaizdu, kad ispanų rinktinės pasiekimai ir paskutinės jų rungtynės finaliniame jaunimo čempionato etape parodė, kad tai yra tikrai kokybiška komanda ir yra puiki pamaina pagrindinei rinktinei. Analizavome, žiūrėjome, kaip perdengti stipriąsias jų puses, bet, deja, praktikoje to įgyvendinti nepavyko“, – kalbėjo treneris.

Pirmąjį rungtynių įvartį lietuviai praleido jau trečią mačo minutę ir, kaip sakė treneris, tokie įvarčiai tampa problema

„Tie ankstyvi įvarčiai pasidarė negera tradicija. Daug kalbame apie rungtynių pradžią ir tai, kad būtina nedaryti klaidų prie savo vartų. Ir kada praleidi tą įvartį, vėl savotiškai puoli į psichologinę duobę, vytis bei organizuoti žaidimą pasidaro sunkiau.

Buvo aišku, kad daugiau ginsimės ir norėjosi, kad ta gynyba būtų labiau organizuota, bet tam tikrais momentais mes pakrikome, atidarėme erdves, zonas, kuriomis jie puikiai naudojosi ir kūrė situacijas prie mūsų vartų.

Tas pirmas pusvalandis buvo tikrai prastas, toliau, matyt, galėjome būti daugiau rungtynių stebėtojai, bet lygiaverčio sparingo, rungtynių nepavyko sukurti, kas ir nulėmė skaudų pralaimėjimą“, – teigė V. Urbonas.


Tuo metu Ispanijoje kilo nemenkas skandalas dėl valstybės finansuojamo transliuotojo (RTVE, Corporacion de Radio y Television Española) sprendimo perkelti šių rungtynių transliaciją iš pagrindinio La 1 kanalo į tematinį, ne visiems matomą ir ne tokį populiarų „Teledeporte“ kanalą.

Tokį sprendimą transliuotojas priėmė dėl to, kad su Lietuva žaidė ne pagrindinė Europos čempionatui besirengianti Ispanijos rinktinė, o U21 jaunimo komanda, tačiau šį faktą Ispanijos futbolo federacijos prezidentas Luisas Rubialesas priėmė ypatingai kritiškai, beveik kaip asmeninį įžeidimą ir iš karto po rungtynių prie visų žurnalistų užsipuolė televiziją, kuri per pagrindinį kanalą vietoje futbolo rodė Ispanijoje populiarų kulinarinį televizijos šou „MasterChef“.

„Noriu pasakyti, kad tai buvo akivaizdus pagarbos nerodymas. Ir toks nurodymas buvo gautas iš viršaus. Pirmą kartą istorijoje iš pagrindinio kanalo suplanuotos rungtynės perkeliamos į kitą, nors palaikymo mums šiandien reikia daugiau, nei įprastai. Jeigu jūs gerbiate futbolą, žaidėjus, federaciją – tai nėra tikrasis kelias.

Dabar esame labai slidžioje situacijoje, laukiame, ar nebus daugiau užsikrėtusiųjų, bandome suktis iš padėties, tačiau gauname tokį smūgį per veidą.

Šie žaidėjai taip pat gina savo šalies herbą, aukojasi dėl Ispanijos, jie yra būsima pamaina. Nors kviečiami į rinktinę pagal įstatymą jie negali atsisakyti, tačiau visuomet į ją atvyksta su didžiuliu noru. Visi tai žino, mato, todėl man labai gaila, kad į šį norą ir apskritai esamą padėtį pažiūrėta šitaip aplaidžiai, nepagarbiai. Ir kalbu ne apie komercinį sprendimą, o apie principinį smūgį į nugarą, pagalbos rankos neištiesimą, po tokių ilgų bendradarbiavimo su televizija metų“, – piktinosi L. Rubialesas.

Papildomai nervintis jį privertė ir faktas, kad pagrindinėje Ispanijos rintkinėje užfiksuotas antras užsikrėtimo koronavirusu atvejis. Užkratas diagnozuotas gynėjui Diego Llorentei.

Primename, kad būtent dėl koronaviruso, kuris buvo nustatytas Sergio Busquetsui, Lietuvos rinktinė žaidė ne su pagrindine Ispanijos, o su U21 vaikinų rinktine.

Europos čempionatas prasidės jau šį penktadienį.

Primename,kad Lietuvoje rungtynes LRT transliavo internetu ir per antrąjį Plius kanalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)