Svilinant daugiau nei 30 laipsnių kaitrai draugiškame mače su Ispanijos jaunimo (iki 21-erių metų) rinktine Valdo Urbono auklėtiniai patyrė nesėkmę rezultatu 0:4 (0:2).

Jau trečią rungtynių minutę pasinaudojęs pasyviu Arvydo Novikovo žaidimu ginantis kamuolį į vartus nukreipė „Valencia“ gynėjas Hugo Guillamonas.

24-ą min. varžovų baudos aikštelėje kaip savo namų svetainėje pasijuto „Milan“ (Italija) saugas Brahimas Diazas, galingu smūgiu padvigubinęs persvarą.


Netrukus griūvantį lietuvių žaidimo kortų namelį kiek prilaikė vartininkas Tomas Švedkauskas, atrėmęs Abelio Ruizo smūgį nuo 11 m žymos.

Baudinys buvo skirtas už Marko Benetos pražangą prieš Bryaną Gilą.

Prieš pirmo kėlinio pabaigą T. Švedkauskas išgelbėjo ir nuo Oscaro Minguezos šūvio vos iš kelių metrų atstumo.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė, o į dar gilesnį nokautą svečius baudos smūgiu pasiuntė po keitimo pasirodęs Sevilijos „Real Betis“ gynėjas Juanas Miranda.

72-ą min. dar vieną vinį į lietuvių karstą įkalė du gynėjus suklaidinęs Barselonos „Espanyol“ puolėjas Javi Puado.

Luiso de la Fuente auklėtiniai per visas rungtynes ne tik susikūrė apsčiai progų, bet ir turėjo teritorinę persvarą, versdami lietuvius didžiąją mačo dalį lakstyti be kamuolio. Prie oponentų vartų pastariesiems taip ir nepavyko uždegti rimtesnio gaisro.

Nepavyko net paskutinėmis minutėmis, kai susižeidus vienam šeimininkų futbolininkų dėl išnaudotų keitimų ispanai aikštėje turėjo žaidėju mažiau.

Ispanijos ekipos gretose žaidė tokie talentai kaip progų pasirodyti „Barcelona“ pagrindinėje sudėtyje jau sulaukiantis gynėjas O. Mingueza, Madrido „Getafe“ krašto žaidėjas Marcas Cucurella ar vieno iš įvarčių autorius B. Diazas.

Primename, kad rungtynėmis su Lietuva pasiruošimą penktadienį startuojančiam Europos čempionatui turėjo užbaigti Ispanijos vyrų rinktinė, bet visa komanda buvo izoliuota po teigiamo Sergio Busquetso koronaviruso testo.

Kadangi lietuviai tuo metu jau buvo pakeliui į Pirėnų pusiasalį, nuspręsta rungtynių neatšaukti ir vietoje nacionalinės ekipos į aikštę pasiųsti jaunimo komandą.

Pastaroji praėjusią savaitę dar dalyvavo Europos jaunimo (iki 21-erių metų) čempionate, vykusiame Slovėnijoje ir Vengrijoje. Titulą gynę ispanai pusfinalyje 0:1 pralaimėjo Portugalijai.

Savo ruožtu, lietuviai prieš kelionę į Leganesą nesėkmingai kovojo dėl Baltijos taurės. Tradiciniame trijų šalių turnyre nusileista ir Latvijos, ir Estijos rinktinėms.

Apksritai šiais metais Lietuvos ekipa pralaimėjo visus šešis oficialius ir kontrolinius susitikimus.

Rezultatas

Ispanija (U21) 4 – 0 Lietuva

3' [1 – 0] Hugo Guillamonas
24' [2 – 0] Brahimas Diazas
54' [3 – 0] Juanas Miranda
72' [4 – 0] Javi Puado

Lietuvos rinktinės starto sudėtis:

Tomas Švedkauskas; Egidijus Vaitkūnas, Edvinas Girvainis, Markas Beneta, Saulius Mikoliūnas; Domantas Šimkus, Linas Mėgelaitis, Paulius Golubickas, Ovidijus Verbickas, Arvydas Novikovas; Fiodoras Černychas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (426)