Paskutiniame turnyro mače portugalai ilgiau kontroliavo kamuolį, bet vokiečiai susikūrė geresnių progų.

Pirmame kėlinyje po Floriano Wirtzo bandymo kamuolys atsimušė į varžovų vartų skersinį, o 49-ą min. L. Nmecha šaltakraujiškai pergudravo vartininką pasižymėdamas smūgiu iš kelių metrų atstumo.

Vokiečiai viršijo visų išankstinius lūkesčius, įskaitant trenerį Stefaną Kuntzą, kuris po atrankos varžybose patirtų sunkumų ryškių žvaigždžių neturinčiai komandai kėlė tikslą įveikti grupių etapą.

„Žmonės netikėjo šia komanda, ir aš pats buvau nusiteikęs gana pesimistiškai. Tačiau, kaip dabar matome, viskas susiklostė geriau nei buvo galima norėti“, – džiūgavo specialistas, prieš iškylant Hansi Flicko kandidatūrai laikytas galimu Joachimo Lowo įpėdiniu nacionalinėje Vokietijos komandoje, o dabar matomas kaip pretendentas į laisvą Vokietijos futbolo asociacijos prezidento postą.

Tuo metu L. Nmechai įvartis finale buvo ketvirtasis čempionate ir leido tapti rezultatyviausiu turnyro žaidėju.

Juokais galima sakyti, kad 22-ejų puolėjui tai buvo tarsi eilinė diena kontoroje: 2017-aisiais Europos jaunių (iki 19 metų) pirmenybių finale jis taip pat mušė į portugalų vartus.

Tik tuomet pergale džiaugėsi ne vokiečiai, o anglai: L. Nmecha 2013-2018 metais atstovavo šios šalies jaunimo komandoms.

Anglijos čempionui „Manchester City“ priklausantis futbolininkas, pastaruoju metu nuomotas Briuselio „Anderlecht“ (Belgija) klubui, gimė Hamburge vokietės ir Nigerijos piliečio šeimoje.

Bet užaugo L. Nmecha kitapus Lamanšo ir iki 2019-ųjų gynė Anglijos garbę.

FIFA taisyklės leidžia dvigubas pilietybes turintiems futbolininkams laisvai pakeisti atstovaujamą šalį, kol jie nedebiutavo suaugusiųjų rinktinėje.


„Premier“ lygoje L. Nmecha pasirodė dar 2018 metais, bet žvaigždžių kupinoje Josepo Guardiolos ekipoje įsitvirtinti kol kas nesugebėjo.

„Manchester City“ priklauso ir metais jaunesnis jo brolis Felixas Nmecha, kuris anksčiau taip pat vilkėjo Anglijos jaunimo rinktinių marškinėlius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)