Šis pralaimėjimas reiškia, kad lietuviai Baltijos taurės neiškovos. Trofėjaus laimėtojai paaiškės birželio 10 dieną, kai tarpusavyje susitiks Estijos bei Latvijos komandos.

Pirmasis rungtynių kėlinys klostėsi apylygiai, ryškių progų neturėjo nė viena komanda. Lietuvių gretose bene labiausiai išsiskyrė Arvydo Novikovo baudos smūgis, po kurio kamuolys pataikė į išorinę tinklo pusę.

Latviai į priekį išsiveržė kėliniui artėjant prie pabaigos, kai po užsitęsusios atakos bei skerso perdavimo į baudos aikštelę kamuolį į savų vartų tinklą nukreipė svečių gynėjas Markas Beneta.

Iš karto po pertraukos į aikštę žengė Justą Lasicką pakeitęs Paulius Golubickas ir, kaip parodė laikas, toks keitimas pasiteisino, mat sužaidus kiek daugiau nei valandą būtent jis išlygino rezultatą.

Tačiau lygus jis buvo vos porą minučių, mat jau netrukus šeimininkus vėl į priekį išvedė Eduards Emsis.

Latvių persvarą trečiu įvarčiu įtvirtino „Sion“ klubui priklausantis puolėjas Roberts Uldrikis.

„Mūsų tikslas buvo laimėti Baltijos taurę, deja, to padaryti nepavyko. Kada žodžiai prasilenkia su darbais – kaltas treneris. Matyt neradau tinkamų žodžių, kaip nuteikti vyrus. Aišku, tos dvejos rungtynės mums paliko negatyvą ir tikrai nesidžiaugiame tuo, kaip sužaidėme.

Galiu tik pasveikinti Latvijos komandą su pergale. Kamuolio kontrolė, jo laikymas mums neatnešė norimo rezultato, bet futbole skaičiuojami įmušti įvarčiai, o mums pavyko tai padaryti tik vieną kartą“, – po rungtynių kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas V. Urbonas.

Pirmose rungtynėse Vilniuje šeimininkai 0:1 (0:0) nusileido Estijai. Vienintelis įvartis krito antrame kėlinyje. 59-ą min. pasinaudojęs tiksliu Estijos rinktinės superveterano Konstantino Vasiljevo perdavimu iš krašto, smūgiu galva vartininką Tomą Švedkauską nuginklavo Henri Anieras.

Lietuva istorinį Baltijos taurės trofėjų paskutinį kartą laimėjo 2010 metais. Kas dvejus metus rengiamame kontroliniame turnyre pastaruosius keturis sykius iš eilės triumfavo latviai.

Birželio 8 d. lietuviai dar sužais draugišką mačą Leganese su Europos čempionatui besirengiančia Ispanijos rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (305)