Tinklalapis „Tribuna.com“ informuoja, jog ketvirtadienį apie 13 val. į A. Ivulino ir J. Pisarenko butą atėjo civiliais drabužiais apsirengę, ant galvos balaklavas vilkintys asmenys, kurie atliko kratą.

Apie 16 val. abu žurnalistai su antrankiais buvo išvežti nežinoma kryptimi.

Kiek vėliau, kaip teigia Tribuna.com, J. Pisarenko sugebėjo paskambinti artimiesiems ir pranešti, jog atsidūrė Okrestino skersgatvyje esančiame laikinojo sulaikymo centre. Pokalbio metu girdėjosi ir A. Ivulino balsas.

Penktadienį vykusiame teisme A. Ivulinas buvo kaltinamas baltai raudonos vėliavos demonstravimu per buto langą. Pats žurnalistas kaltę neigia. Teismas žurnalistą nubaudė 30-ies dienų areštu.

Tai ne vieninteliai sporto žuralistai, kurie sulaikyti pastarosiomis dienomis. Tinklalapis informuoja, jog birželio 2 d. „Tribuna.com“ žurnalistas Dmitrijus Ruto gavo 15 dienų areštą už automobilyje gulėjusį baltos ir raudonos spalvų šaliką.


Primename, jog Okrestino skersgatvyje esantis laikinojo sulaikymo centras liūdnai pagarsėjo pernai rugpjūtį čia žiauriai besielgiančiais pareigūnais. Protesto akcijų metu sulaikyti žmonės čia patirdavo tikrą košmarą, buvo mušami ir kankinami.

Lankėsi ir Lietuvoje

A. Ivulinas – ilgametis „Tribuna.com“ autorius, pastaraisiais metais jis ypač išgarsėjo kurdamas „ČestnOK“ kanalo vaizdo siužetus.

Autorius vaizdo tinklaraštyje stengėsi parodyti realų Baltarusijos futbolo veidą, o kanalas „Youtube“ platformoje sparčiai augino savo gerbėjų gretas.

Beje, prieš pusantrų metų jis viešėjo Lietuvoje, kuomet LFF Supertaurės kovoje susitiko Vilniaus „Žalgiris“ ir Marijampolės „Sūduva“. Žurnalistas daug dėmesio skyrė Vilniui bei tuo metu „Žalgiriui“ vadovavusiam tautiečiui Aleksejui Bagai.

Kai kurios serijos sulaukdavo nuo keliasdešimt iki daugiau nei 100 tūkstančių peržiūrų.

Po 2020-ųjų Baltarusijos prezidento rinkimų ir vėliau juos lydėjusio nežmoniško smurto A. Ivulinas nevengė temų apie tai, kas nutiko Baltarusijos sporto atstovams, kurie nepakluso režimui ir atsidūrė jo rankose.

Žurnalistas dėmesio skyrė futbolininko Sergejaus Podalinskio istorijai, kurią peržiūrėjo daugiau nei 350 tūkst. internautų, vaizdo reportaže atletas pasakojo apie tai, kas vyko liūdnai pagarsėjusioje Okrestsino gatvės policijos nuovadoje, kur futbolininkas atsidūrė tarp kitų šimtų atsitiktinių suimtųjų.

Dar viena daug dėmesio sulaukusi istorija apie Nikitą Krivcovą, futbolo sirgalių, kuris neva buvo rastas pasikoręs, o saugumo tarnybos skelbė apie jo savižudybę. Anot Tribuna.com, tokia versija netiki nei vienas jo artimųjų ir draugų.

Dirbo bendrame projekte

Po rugpjūčio įvykių darbą valstybinėje televizijoje palikęs J. Pisarenko surėmė pečiais su A. Ivulinu naujame projekte.

Populiarus žurnalistas A. Ivulinas nusprendė įgyvendinti vaikystės svajonę ir tapti profesionaliu futbolininku. Čia į pagalbą atėjo Minsko vietinis futbolo klubas „Krumkači“, besivaržantis III pagal pajėgumą lygoje. Su juo žurnalistas sudarė kontraktą ir ėmė treniruotis su komanda.

Pradėti filmuoti nauji vaizdo epizodai, kuriuos galima rasti „Youtube“ platformoje. Naujame projekte J. Pisarenko čia užėmė vaizdo redaktoriaus funkcijas.

Dienos šviesą išvydo 9 epizodai, o gegužės 29-ąją vyko draugiškos rungtynės per tinklaraštininko, opozicijos aktyvisto, verslininko Sergejaus Tichanovskio sulaikymo Gardine metines.

Rungtynėse A. Ivulinas pelnė įvartį, o jį komentavo paprastai: „Kai baltarusiai palaiko vienas kitą, nutinka neįtikėtinų dalykų. Ar sutapimas, jog pirmasis mano įvartis pelnytas gegužės 29-ąją?“.

Birželio 2 dieną pasirodė naujas „ČestnOK“ epizodas, kuriame A. Ivulinas teigė nematantis pagrindo bijoti sulaikymo, kurie šiuo metu vyksta dėl įvairiausių priežasčių.

„Mane labai įkvepia mano žiūrovai ir jų palaikymas, baltarusiai ir Baltarusija. Mes turime atlikti savo darbą ir neprarasti optimizmo“, – naujausiame epizode kalbėjo žinomas žurnalistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)